Udland

En grim andenplads: Her er de værste skoleskyderier i USAs historie

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Politiopbudet foran Burrus Hall på Virginia Tech efter universitetet i Blacksburg, Virginia er blevet evakueret i 2007. Foto: SHANNON STAPLETON
Gerningsmanden, den 23-årige studerende Cho Seung-Hui, fra Virginia Tech massakren i 2007. Foto: HO
Et ungt par mindes ofrene fra massakren på Columbine High School foran mindepladen på tiårsdagen for skoleskyderiet i Littleton, Colorado 2009. Foto: RICK GIASE
Grådkvalte studerende fra Columbine High School efter det fjerde værste skoleskyderi i USAs historie. Foto: GARY CASKEY

Massakren på skolen Sandy Hook Elementary i Connecticut, der i går kostede 28 menneskeliv, er det næstmest dødbringende skoleskyderi i USAs historie. Og listen over skoleskyderier i USA er efterhånden lang og fuld af dystre tal.

Det værste skoleskyderi i USAs historie, hvad angår antallet af dræbte, er massakren på universitetet Virginia Tech i Blacksburg, Virginia i 2007. Her dræbte den 23-årige studerende Cho Seung-Hui 32 lærere og medstuderende og sårede 17 andre, før han tog sit eget liv.

På tredjepladsen over de værste skoleskyderier findes tragedien, der fandt sted på universitetet i Austin, Texas i 1966. Her forskansede en elev sig i et tårn, hvorfra han skød ned på tilfældige personer, der befandt sig på universitetets område. Inden snigskytten selv blev skudt af politiet, dræbte han 16 mennesker og sårede 32.

Fornyet debat om våbenlov

Det fjerde værste skoleskyderi i USAs historie fandt sted på Columbine High School i staten Colorado. Her åbnede to teenagedrenge i 1999 ild mod klassekammerater og dræbte 12 samt én lærer, før de begge begik selvmord. Dengang rejste episoden heftig debat omkring den amerikanske våbenlov samt indflydelsen fra voldelige computerspil og film på ungdommen i USA.

Og i 2005 var det på Red Lake Senior High School i staten Minnesota, at en tragedie, der på foruroligende vis minder om gårsdagens massakre i Connecticut, fandt sted. Her skød en 16-årig skoleelev sin bedstefar, hvorefter han kørte dennes politibil hen til sin skole. Her dræbte drengen efterfølgende én lærer, én sikkerhedsvagt og fem elever, før også han tog livet af sig selv.

Alle disse skoleskyderier i USA overgås dog, hvad angår antallet af dræbte, af bombningen af skolen i landsbyen Bath i Clinton County, Michigan. Hændelsen, der senere er blevet kendt som 'Bath-skolekatastrofen,' kostede i 1927 45 dødsofre inklusiv bombemanden selv.

Skoleskyderier i USA

April 2012: Syv blev skudt og dræbt på Oikos University, som er et kristent universitet i Californien. Gerningsmanden var en 43-årig tidligere studerende.

Februar 2012: En 17-årig tidligere elev dræbte tre og sårede seks i et skoleskyderi på Chardon High School i Ohio. Gerningsmanden fortalte, at ofrene var tilfældigt udvalgt.

Januar 2011: To ansatte blev skudt og dræbt på Millards South High School i Nebraska. Gerningsmanden, som var 17 år gammel og elev på skolen, tog sit eget liv.

November 2008: En 15-årig pige blev skudt og dræbt af en klassekammerat på Dillard High School i Fort Lauderdale i Florida.

Februar 2008: En tidligere studerende gik ind i et auditorium på Northern Illinois University, skød omkring sig og dræbte fem studerende, før han til sidst skød sig selv.

April 2007: En 23-årig studerende dræbte 32 mennesker og sårede 15 andre på Virginia Tech i Blacksburg, Virginia, før han skød sig selv.

Oktober 2006: På den lille skole West Nickel Mines Amish School i Pennsylvania blev ti skolepiger i alderen seks til 13 år skudt af en 32-årig mand, som efterfølgende begik selvmord. Fem børn døde.

Marts 2005: En 16-årig skoleelev skød sin bedstefar, tog derefter i skole og skød en lærer, en sikkerhedsvagt, fem elever og sig selv i Red Lake i Minnesota.

Oktober 2002: En 40-årig studerende skød tre lærere på University of Arizona. Til sidst skød han sig selv.

April 1999: To teenagedrenge skød og dræbte 12 skole-kammerater og en lærer på Columbine High School i Littleton, Colorado, før de begik selvmord.

 Kilder: New york times, CBS News, telegraph.co.uk, Fox News

Relaterede

Det læser andre