Ekskæresten til den tyske andenpilot, der fik Germanwings-flyet til at styrte, har fortalt til pressen, at han led af en depression og havde udtalt, at han ville huskes for altid.

TYSKLAND: Den tyske pilot Andreas Lubitz, der styrede Germanwings-flyet ned med fuldt overlæg i de franske alper, led af en alvorlig depression. Det har pilotens ekskæreste i hvert fald fortalt tysk politi under en afhøring efter tirsdagens flystyrt.

Det fortæller blandt andre TV-mediet iTele og avisen Bild, skriver bt.dk.

Andreas Lubitz’ ekskæreste, der bliver kaldt Mary W, blev afhørt i sit hjemland i forbindelse med efterforskningen af flystyrtet. Her afslørede hun, hvad flere medier allerede har skrevet. Nemlig at piloten led af en alvorlig depression. Samtidig bliver hun citeret for, at Andreas Lubitz skulle have sagt:

»En dag vil jeg gøre noget, som vil ændre hele systemet, og så vil alle kende mit navn og huske det.« Det fortæller hun til Sky News.

»Jeg forstod aldrig, hvad han mente, men nu giver det mening,« siger den 26-årige ekskæreste, der også fortæller, at han var plaget af mareridt.

»Om natten vågnede han og skreg: ’Vi går ned<saxo:ch value="226 128 153"/>, fordi han havde mareridt. Han var god til at skjule for andre, hvad der virkelige skete inde i ham,« citeres ekskæresten for hos Sky News.

Tidligere fredag bekræftede myndighederne i tyske Düsseldorf, at Andreas Lubitz var under medicinsk behandling, men de ville ikke løfte sløret for, hvad Lubitz led af i perioden op til den fatale flyrejse fra Barcelona til Düsseldorf.

Her lukkede Lubitz, der var andenpilot, sin kaptajn ude af cockpittet, da denne gik på toilettet. Herefter satte han flyet til at dykke indtil det ramte de franske alper nær bjerglandsbyen Seyne. Alle 149 passagerer omkom i flystyrtet.

Fredag løftede myndighederne i Düsseldorf også sløret for resultaterne af ransagningen i Andreas Lubitz´ hjem. Her fandt de lægeerklæringer, der fritog Lubitz for at møde på arbejde. Men i stedet for at tage dem med til sin arbejdsgiver, Germanwings, valgte han at rive dem itu.

Derfor bekræftede Lufthansa, der ejer Germanwings, også, at de aldrig havde fået besked om Lubitz’ helbredstilstand, omend de vidste, at han i 2008 måtte afbryde sin pilotuddannelse på grund af en svær depression.

Den var han efter alt at dømme kommet sig over. I hvert fald opdagede hverken venner eller kolleger, at han var så hårdt ramt psykisk, at han tirsdag fløj 149 mennesker i døden.

Om bord på flyet var blandt andet den 60-årige danske ingeniør Søren Berg.