Efter Obama-selfie - Nu kalder de vores statsminister 'Gucci-Helle'

I løbet af natten har flere og flere amerikanske medier fået øje på de opsigtsvækkende billeder af Barack Obama og den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S).

Og én af USAs mest populære showbiz-hjemmesider The Wire har oven i købet givet statsministeren et nyt kælenavn 'Gucci-Helle'.

The Wires journalist Alexander Abad Santod skriver:

- Før i går (tirsdag, red.) kendte kun få amerikanere Helle Thorning-Schmidt. Men i dag ved alle, hvem 'Gucci-Helle' er.

De amerikanske medier fortæller, hvor meget Thorning-Schmidt elsker sit designer-tøj. Og statsministeren beskrives som en 'attraktiv blondine'.

Under mindehøjtideligheden for Nelson Mandela i Johannesburg havde Helle Thorning-Schmidt og Barack Obama det tydeligvis sjovt sammen. Sammen med britiske David Cameron tog de en såkaldt selfie - et selvportræt med en mobiltelefon. Og mange har siden gætte på, hvad det egentlig er, Helle og Barack griner så lykkeligt at.

Læs også: Helles Obama-billeder går verden rundt

- Selvom det handlede om Nelson Mandela, så er intet begravelsesprogram SÅ sjovt, skriver Alexander Abad Santos fra The Wire.

- Og den danske statsminister flirter tydeligvis med præsidenten.

Mens der fotograferes og grines, lader førstedame Michelle Obama ikke til more sig det mindste. Fru Obama skiftevis skuer og stirre lige ud i luften. Og én af The Wire læsere, Bill Farrell kommenterer:

- Det er tydeligt, at Barack Obama går efter blondinerne. Og det kan ikke have været en sjov tur hjem til USA.

I den britiske avis Daily Mail ryddede Thorning-Obama-historien også forsiden. Og overskriften lyder: 'Er det virkelig det rigtige tidspunkt til en selfie'.

Den amerikanske avis New York Daily News skriver: 'Præsident Obama begik en klar 'begravelses faux pas''. Og i Canada skriver Montreal Gazette: 'Præsidenten g statsministeren chokerer alle'         

Læs også: