Udland

Dommer nægter at stoppe »Innocence of Muslims«

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

En af skuespillerne fra den islam-fjendske film »Innocence of Muslims« har endnu engang fået afvist sin appel om at få taget filmen af YouTube.

Den amerikanske skuespillerinde Cindy Lee Garcia forsøger indtil videre forgæves at få taget »Innocence of Muslims« af YouTube.

Fredag blev hendes andet forsøg afvist af en domstol i Californien, hvor den islam-fjendske film er produceret.

Cindy Lee Garcia vil have filmen fjernet, da skuespilleren føler, at hun blev narret til at deltage i filmen på et falsk grundlag. Men dommer Michael Fitzgerald mener ikke, at det er sandsynligt at få »Innocence of Muslims« fjernet på påstanden om, at Cindy Lee Garcias ophavsret er blevet krænket.

Google, der ejer YouTube, nægter at fjerne filmen fra videotjenesten, selv om blandt andet Det Hvide Hus har presset på. Der er dog blevet blokeret for den 13 minutter lange trailer for filmen i Egypten, Libyen og andre muslimske lande.

Da »Innocence of Muslims« blev oversat til arabisk, blev det startskuddet til en række uroligheder i Nordafrika og Mellemøsten. Balladen startede med angrebet på USAs ambassade i Libyen, hvor ambassadør Christopher Stevens og tre andre ansatte på ambassaden blev dræbt.

BNB/Reuters

Det læser andre