Udland

Dødt løb i Israel

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

ISRAEL: Med 99 procent af stemmerne optalt fra tirsdagens valg er der stort set dødt løb mellem højre- og venstrefløjen i Israel. Mens den nuværende premierminister, Benjamin Netanyahu, og højrefløjen står til 61 pladser i det nye Knesset, som er netop det antal, man skal have for at danne regering, får venstrefløjen 59. Det skriver Haaretz.com.

Det tætte foreløbige resultat til trods udråbte Benjamin Netanyahu sig selv som vinder nogle timer efter, at valgstederne lukkede.

- Jeg er stolt af at være jeres premierminister, og jeg takker jer for at give mig muligheden for tredje gang for at styre Israel, sagde Netanyahu efter midnat.

Premierministerens parti, Likud-Yisrael Beiteinu, fik blot 31 pladser og dermed en ordentlig lussing fra vælgerne, som ved sidste valg tildelte dem 42.

Selv om man er meget tæt på en afgørelse, kommer det endelige resultat først i næste uge, da brevstemmerne endnu ikke er talt op.

BNB

Det læser andre