Det Hvide Hus flager på halv

Skoleskyderiet i Connecticut har sendt chokbølger igennem USA, hvor sorgen ikke blot har ramt lokalsamfundet i den lille by Newton.

USA: Flaget er på halv ved Det Hvide Hus i Washington og på resten af de offentlige bygninger i USA. Det bad præsident Barack Obama om fredag, da han talte i kølvandet på skoleskyderiet på Sandy Hook Elementary School i byen Newton i staten Connecticut.

Massakren, der kostede 26 livet på skolen i det lille lokalsamfund, har ramt amerikanerne hårdt, og det var en tydeligt rørt præsident, der gik på talerstolen i Det Hvide Hus.

Barack Obama understregede, at han talte som forælder, men at han som præsident vil gøre alt, »hvad der står i hans magt« for at hjælpe.

- Vi bliver nødt til at stå sammen og gøre noget for at forhindre flere tragedier som denne her, uanset hvilken politisk overbevisning, vi har, sagde præsidenten med henvisning til den debat om USAs våbenlovgivning, der har været efter de forrige skyderier i landet.

Talsmand for Connecticut State Police, Paul Vance, roser lokalsamfundet i Newton for at have bakket op om politiets indsats og om hinanden. Han fortæller, at FBIs team for krisehåndtering ankommer til Newton lørdag for at tage hånd om de pårørende til ofrene.

20 børn blev dræbt, da en mand i sort, skudsikker vest bevæbnet med fire våben skød vildt omkring sig i den del af Sandy Hook Elementary School, der huser 0. til 4. klasse. Seks voksne blev dræbt, heriblandt formentlig gerningsmandens mor, der ifølge CNN blev fundet i en bolig tæt på skolen. Og faren til gerningsmanden skulle også være død.

Personen bag massakren, der ifølge de seneste oplysninger er en 20-årig mand, skød sig selv efter massakren. Dødstallet skulle dermed være oppe på 28.

De første meldinger gik på, at gerningsmanden var 24 år og storebror til den 20-årige, der nu formodes at være manden, der trykkede på aftrækkeren. Men flere internationale medier skriver, at den 24-årige nu er i politiets varetægt. Det vides ikke, om han har deltaget i skyderiet, eller om han blot bliver afhørt for at kaste mere lys over sagen.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08