For anden gang på bare en måned har en uskyldig togpassager mistet livet efter at være blevet skubbet ned på New Yorks kolde togskinner. Hadforbrydelse kaldes den seneste.

Klokken var ved at runde de tidlige aftentimer, da Sunando Sen, 46, i torsdags stod på den hævede togperron på 40th Street station i New York-bydelen Queens.

Efter en 12 timers arbejdsdag kunne han om få minutter sætte sig ind i undergrundstoget hjem mod den lille lejlighed, han delte med to andre.

- Det næste Queens-tog ankommer om tre minutter, lød det fra perronens højtalere, mens Sundano Sen nærmede sig kanten.

- Det næste Queens-tog ankommer om to minutter, lød den efterfølgende besked, mens flere passagerer samlede sig på perronen.

Havde det ikke været for højtalernes altoverdøvende meddelelser, havde passagerne måske også hørt en svag mumlen. På perronen stavrede en yngre kvinde ned gennem menneskemængden, mens hun sagte talte til sig selv, men ingen ænsede øjensynligt kvinden. Hun var blot endnu en af de halvskøre, der fandt vej til togstationen i de sene aftentimer.

Fra kanten af perronen kastede Sunadno Sen et sidste blik på togskinnerne på bunden af stationen.

- Det næste Queens-tog ankommer nu. Træd venligst væk fra perronkanten, lød den sidste besked i højtalerne, men Sunando Sen nåede aldrig at træde tilbage.

I samme øjeblik løb den indtil nu ubemærkede kvinde forbi, gav Sunando Sen et hårdt skub i ryggen, så han dumpede hårdt ned på skinnerne, inden hun selv forsvandt igennem menneskemængden og ud i New Yorks anonyme gader.

Det dødelige skub er det andet på bare en måned, hvor en uskyldig togpassager i New York har endt livet på undergrundbanens kolde skinner efter at være blevet skubbet af en tilfældig medpassager.

'Jeg hader muslimer'

Kvinden nåede imidlertid ikke langt, før øjenvidner ud fra en overvågningsvideo genkendte hende.

- Jeg skubbede en muslim ned på togskinnerne, fordi jeg har hadet hinduer og muslimer siden 2001, hvor de lagde tvillingetårnene ned, skulle den 31-årige kvinde med mexicansk baggrund have sagt ifølge New York Times, efter hun lørdag blev anholdt og sigtet for uagtsomt manddrab.

Sunando Sen var født og opvokset i Indien, inden han kom til USA. Ifølge hans bofælle var han opdraget som hindu.

Lørdag aften blev den anholdte kvinde eskorteret til sin celle. Iført en mørk hættetrøje udstødte hun et enkelt men højt grin, da hun blev ført forbi et hav af ventende journalister. Hun svarede dog ikke på nogen af deres spørgsmål.

Bliver kvinden dømt for mord på Sunando Sen, risikerer hun fængsel på livstid. Kan retten ikke finde belæg for mord, risikerer hun oven på sine udtalelser at blive dømt for en hadforbrydelse. Det kan koste hende 20 år bag tremmer.

Tidligere mord førte til ny lov

Selvom måden, som Sundano Sen skulle ende sin dage på, mest af alt minder om noget fra en dårlig actionfilm, så er det ikke desto mindre anden gang på en måned, at det sker.

Den tredje december i år blev Ki-Suck Han, 58, ramt af et undergrundstog, da han blev skubbet ned fra perronen på Elmhurst Station i Queens.

- At sige, at det gudskelov kun er to mennesker, som har mistet livet på denne måde i lang tid, hjælper ikke det enkelte offer, sagde New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, til The Daily Beast.

Men hvor overvågningsvideoer viser, hvordan Ki-Suck Han kort forinden sin død havde skændtes med sin angrebsmand, så endte Sunando Sen sit liv uden nogen form for kontakt med sin formodede gerningsmand.

For newyorkerne vækker det derfor minder om mordet på den unge kvinde Kendra Webdale, som med dødelig timing blev skubbet ud foran et undergrundstog i 1999.

Hun kendte ikke sin overfaldsmand og havde ingen kontakt haft med ham. Mordet førte senere til det politiske initiativ »Kendras lov«, som giver domstolene i New York lov til at udstede overvågede behandlingsdomme til psykisk syge. Kendra Webdales overfaldsmand blev en af de første.

Men de slående ligheder mellem mordet på Kendra Webdale og Sundano Sen får nu newyorkerne til at spørge sig selv, om der kan gøres endnu mere for at undgå de meningsløse mord.

I mellemtiden kører Queens-toget videre, hen over det sand som er strøet ud for at suge blodet væk fra de skinner, hvor Sundano Sen endte sine dage.