En te-ekspert giver nu et godt råd til at lave den bedste kop te eller kop kaffe.

Er det altid dig, der laver dårlig kaffe eller te? Dig som vennerne og kollegaerne aldrig vil have til at tage en ekstra kop med til dem. Måske har du nu svaret på, hvorfor det er sådan.

For hvis du koger vandet to gange i elkedlen eller i gryden, så resulterer det faktisk i, at vandet får en såkaldt ’kedelig’ smag.

I hvert fald hvis man skal tro en af de førende te-eksperter i england William Gorman, som The Telegraph har talt med om emnet.

»Normalt, når vandet bliver koldt i elkedlen, så genbruger mange mennesker bare vandet og koger det igen. Men når man gør det, så garanterer man sig selv en dårlig kop te,« siger han til den britiske avis.

Hvis man koger vandet to gange, ender man nemlig med at give det den ’kedelige’ smag, fordi man tager alt oxygenet og nitrogenet ud af vandet.

Ifølge te-eksperten bør man i stedet hælde nyt vand i kedlen - eller varme det samme vand op i mikroovnen.

»Den bedste måde er at varme vandet op igen i mikroovnen. Blot i 15 til 20 sekunder. Når man gør det i mikroovnen, så flytter man egentlig bare molekylerne rundt og får varmen tilbage på den måde. Det påvirker ikke smagen overhovedet,« siger William Gorman.