Forskere har nu fundet ud af, hvorfor rygere oftere er tyndere end gennemsnittet af befolkningen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er uvist, om det kan betale sig at begynde at ryge for at tabe sig, men rygere er ofte tyndere end folk, som ikke ryger.

Det har fået en række forskere anført af det amerikanske Yale University til at undersøge, hvordan nikotin påvirker vores sult, og konklusionen er netop udgivet i det anerkendte tidsskrift Science. Det skriver Healt24.

Ifølge forskerne hæmmer nikotinen sulten ved at påvirke nervetråde - kaldet neuroner - i den del af hjernen, der hedder hypothalamus, som regulerer vores indre organers funktion.



Neuronerne har blandt andet til opgave at fortælle kroppen, hvornår den har fået nok at spise, fortæller Marina Picciotto, professor i neurobiologi og farmakologi ved Yale University, som ledet forsøget.

- Mange folk fortæller, at de ikke stopper med at ryge, fordi de tager på i vægt bagefter. Vi vil gerne hjælpe folk med at bevare vægten, når de dropper rygevanen og måske hjælpe ikke-rygere som kæmper med deres kropsvægt, siger han.

Forskerne gjorde deres opdagede ved at studere mus og håber nu, at resultater kan overføres til mennesker.

Det skete, da en af forskerne i Marina Picciottos laboratorium var i færd med at studere såkaldte nikotin-acetypcholine receptorer, som findes på overfladen af neuroner, for at teste et medikaments virkning mod depression.

Her lagde forskeren mærke til, at mus, som fik stoffet, spiste mindre end dem, som ikke fik medicinen. 

Receptorerne har senere vist sig både at have betydning for trangen til mad og trangen til nikotin.

- At identificere receptorerne er vigtig for forståelsen af mekanismerne bag afhængighed, vægt og rygning, siger Marina Picciotto.