'Der lyder en hyletone, og så har vi omkring 20 sekunder til at søge i sikkerhed'

Luftalarmerne lød flere gange, mens Berlingskes korrespondent besøgte den by, hvor tre israelere torsdag blev dræbt af raketter fra Gaza.

- Der lyder en hyletone, og så har vi omkring 20 sekunder til at søge i sikkerhed. Det skal gå hurtigt, men folk løber ikke.

Berlingskes korrespondent i Jerusalem, Uffe Taudal, besøgte torsdag Kiryat Malachi, hvor tre israelere blev dræbt af Hamas' raketter.

Byen, som ligger godt 25 kilometer fra grænsen til Gazastriben midt mellem Tel Aviv og Gaza by, har været udsat for raketangreb talrige gange før, så beboerne ved, hvad de skal gøre, fortæller Berlingskes udsendte - de søger automatisk mod beskyttelsesrummene, når alarmerne lyder.

- Her til aften var der tre bombealarmer inden for tyve minutter. Ved den ene hørte vi et brag, fortæller han over en halvdårlig telefonforbindelse.

- De beboere, jeg talte med, var vrede og frustrerede over, at angrebene fortsætter, og de bakkede op om, at der skulle ske noget, tilføjer han med henvisning til, at Israel ikke afviser en militær landoperation i Gazastriben.

Forsvarsministeren, Ehud Barak, har givet ordre til, at 30.000 israelske reservetropper mobiliseres for at være klar, hvis der gives grønt lys.

Samtidig fortsætter israelsk luftvåben med at bombardere mål i Gazastriben - særligt Hamas' raketanlæg, som ifølge IDF har affyret mindst 274 raketter ind over Israel de seneste to dage.

Da Berlingskes udsendte befandt sig tættest på grænsen til Gazastriben kunne han høre bombardementerne på den anden side.

- Vi kunne ikke se eksplosionerne, men der lød flere dumpe drøn i det fjerne, fortæller han, efter at være vendt tilbage til hovedstaden Jerusalem.

Torsdag aften blev konflikten yderligere optrappet af, at raketter for første gang siden Golfkrigen blev affyret fra Gaza mod storbyen Tel Aviv. Luftsirenerne advarede fik beboerne til at søge ly, men israelsk militær afviser, at raketterne ramte deres mål.

Mindst 15 palæstinensere er blevet dræbt i den to dage lange konflikt, som Israel indledte onsdag med et velkoordineret raketangreb, der dræbte Hamas' militære leder, Ahmed al-Jaabari.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08