Udland

Demonstrant dræbt under sammenstød i Egypten

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Mindst én demonstrant er blevet skudt og dræbt i sammenstød mellem demonstranter og politi i Cairo. Yderligere 54 mennesker er såret.

EGYPTEN: Flere vidner fortæller, at mindst én demonstrant fredag aften er blevet skudt og dræbt i sammenstød mellem demonstranter og politi i den egyptiske hovedstad, Cairo.

- Det er bekræftet. Jeg står her i lighuset. Han er blevet skudt med to kugler - én i nakken og én i brystet, siger et af vidnerne, Ragia Omran, til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet bekræfter både medicinske- og sikkerhedskilder, at ofret, en 23-årig mand, er blevet skuddræbt.

Lederen af Egyptens ambulancetjeneste oplyser yderligere til Reuters, at mindst 54 mennesker over hele landet - hovedsageligt i Cairo - er blevet såret under fredagens demonstrationer.

Da mørket faldt på, begyndte modstandere af den egyptiske præsident Morsi at kaste benzinbomber mod præsidentpaladset, hvorefter politiet gik til modangreb med vandkanoner og tåregasgranater.

Tidligere fredag var der demonstrationer på den centrale Tahrir-plads, og her benyttede politiet sig ligeledes af tåregasgranater.

Siden fredag 25. januar er 60 personer blevet dræbt under uroligheder mellem regeringsstyrker og demonstranter.

BNB/Reuters

Det læser andre