Dansker ramt af politiets gummikugler i Istanbul

En dansk studerende er blevet ramt af en gummikugle, da urobetjente forsøgte at opløse en demonstration i det centrale Istanbul.

TYRKIET: En dansk studerende blev fredag ramt af en af politiets gummikugler, da urobetjente forsøgte at opløse en demonstration mod den skandaleramte tyrkiske regering på Taksim-pladsen i Istanbul.

Den 28-årige journaliststuderende Esben Larsen Mikkelsen, som læser på Bilgi Universitet i Istanbul, fortæller til jp.dk, at han blev ramt ved siden af knæet, og at »det gjorde temmelig ondt«.

»Jeg mærkede et ordentligt smæld og troede først, at jeg var ramt af en sten. Så tog adrenalinen over, og så tonsede jeg bare derudaf for at komme væk derfra,« siger han til jp.dk.

Ifølge den tyrkiske avis Hürriyet Daily News brugte politiet både tåregas og vandkanoner mod en gruppe demonstranter, der forsøgte at samle sig på Taksim-pladsen. Demonstranterne ville vise deres modstand mod premierminister Recep Tayyip Erdogan og hans regering, men urobetjente trængte demonstranterne ud i sidegader ved pladsen.

Esben Larsen Mikkelsen fortæller, at demonstranterne svarede igen ved at kaste med sten og skyde med fyrværkeri mod betjentene.

Den tyrkiske regering er involveret i en større korruptionssag, der blandt andet har kostet økonomi-, indenrigs- og miljøministrene deres poster og et større antal ansatte på ledende poster i politiet deres job.

Onsdag annoncerede Recep Tayyip Erdogan, at han vil udskifte halvdelen af sine 20 ministre.

I alt står 24 personer anklaget i korruptionssagen, der omfatter hvidvaskning af penge, salg af byggetilladelser i naturbeskyttede områder samt smugling af guld, og som også involverer den administrerende direktør i den statsejede bank Halkbank.

EU opfordrede fredag Tyrkiets regering til at gennemføre en transparent og upartisk undersøgelse af korruptionsanklagerne.