Den mand, der har anmeldt en omstridt dansk frikirkepræst til amerikansk politi for angivelige seksuelle krænkelser, leder selv en menighed i Orlando-området. Han er fåmælt omkring de konkrete beskyldninger.

Den sorte mand har slanke, senede arme. Hans T-shirt ser for stor ud, som den hænger løst fra hans skuldre og afslører et benet bryst. Han holder hvide solbriller i hånden, mens øjnene er lukket og nakken bøjet.

En hvid mand, der er frivillig i kirken, sidder ved hans side og holder hans hånd. Han hvisker nogle beroligende ord. Gud elsker ham, er budskabet.

Den danske mand, som har anmeldt en omstridt dansk frikirkepræst for seksuelle overgreb i USA, er selv tidligere præst i Danmark og leder i dag også en menighed i Orlando-området.

Berlingske har besøgt kirken torsdag og fredag formiddag.

Anmelderens øjne bliver blanke, når han taler om årsagen til, at han er gået til politiet.

»Det er et helvede. Vores familie er blevet invalideret,« siger han.

Berlingske er rejst til USA for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen om den danske frikirkepræst, der er blevet anmeldt til dansk politi for i otte tilfælde at have forgrebet sig på børn og unge helt ned til 13-årsalderen. Samtidig efterforskes han ligeledes for to påståede overgreb i Florida. Fredag formiddag foretog politiet i USA ransagning i mandens hjem og beslaglagde 12 stykker elektronisk udstyr.

Beskyldningerne mod den tidligere danske frikirkepræst har seksuel karakter.

Men anmelderen vil ikke kommentere, hvad præcist han har anmeldt ham for. Anmelderens advokat har advaret ham mod at dele oplysninger med pressen.

»Jeg må ingenting sige for min advokat. Hvis det havde været i Danmark, kunne jeg fortælle mere. Men her i USA vil han forsøge at bruge det mod mig, hvis jeg siger noget. Han kæmper for sit liv,« forsætter han.

Kvarteret, hvor anmelderens kirke har ligget i to år, kunne lige så godt være en anden planet i forhold til Orlandos kommercielle turistcentrum, der bugner af merchandise fra Disney World og troldmandsparken om Harry Potter.

Den lange vej gør sig særligt i automekanikere, pantefogeder og gogo-dansere. Kvarteret er et af de farligste i hele USA. Statistik viser, at det er et af de steder, der begås allermest kriminalitet.

»Der er andre, der har prøvet at åbne kirke her, som har måtte give op. Vi har holdt ud i et kvarter, hvor ingen andre gider at være. Folk dør på gaden, literally (bogstaveligt talt, red.),« siger præsten, der veksler mellem dansk og engelsk.

Næsten alle butikker, der ligger op ad kirkens lokaler, er lukkede og ledige til at leje. Lastbiler og tung trafik drøner forbi og larmer så meget, at det er svært at føre en almindelig samtale udenfor. Oven over kirkens indgang hænger et banner med kirkens navn. Det er bleget af den stærke sydstatssol og svært at læse. Man finder kun stedet, hvis man ved, hvor det er.

Men det er der nu også en del, der gør. Kvarterets hjemløse og kriminelle kan få frokost, kaffe med wienerbrød og velsignelser fire formiddage om ugen. Hver dag kommer der op mod 30 mennesker. Berlingske har besøgt stedet torsdag og fredag denne uge.

Præsten og hans familie flyttede til USA i 2011. De var på ferie i det nordlige Florida, da han fik et kald fra Gud. Han vågnede en morgen og hørte en tydelig stemme, der sagde, han skulle blive i USA, fortæller han.

Hans religiøse overbevisning har ikke ændret sig, siden han rejste fra Danmark. Præsten tror fortsat på for eksempel tungetale og healing.

Manden med de hvide solbriller, der er blevet velsignet af en af de frivillige i kirken, tømmer sin sportstaske. Han river et stykke af en køkkenrulle og begynder at pudse nogle højtalere og en lille forstærker, han har i tasken. Når han er tilfreds med det, tager han fat i en plastikpose, hvor der ligger en stor blå bog. Han fordyber sig i sin bibel.

Berlingske har forgæves forsøgt at træffe præsten, der er beskyldt for seksuelle overgreb. Ifølge hans kone, som Berlingske har mødt på deres fælles adresse i Orlando-området, ønsker de ikke at svare på spørgsmål fra medierne.

I sagen om den anmeldte danske frikirkepræst er der hverken rejst sigtelse eller tiltale i Danmark. Berlingske har af hensyn til de potentielt mulige ofre og frikirkepræsten selv valgt at udelade navne og specifikke stedsangivelser.