En dansk nødhjælpsarbejder fra Læger Uden Grænser er sammen med fire andre, heriblandt en svensker, blevet bortført af en ukendt gruppe i den nordlige del af Syrien.

En dansk nødhjælpsarbejder er blandt de fem medarbejdere fra Læger uden Grænser, som torsdag aften blev bortført fra et hus i den nordlige del af det borgerkrigshærgede Syrien. Det bekræfter Læger uden Grænser over for Berlingske Nyhedsbureau.

- Jeg kan bekræfte, at en dansk nødhjælpsarbejder er blandt de bortførte, siger Sune Juul-Sørensen, kommunikationsmedarbejder for Læger uden Grænser i Danmark.

Han vil ikke oplyse hverken køn, alder eller personens funktion, da organisationen ønsker diskretion i forbindelse med hændelsen.

- På trods af vores opfordringer om diskretion i forbindelse med hændelsen i Syrien, har der været flere meldinger om vores kollegaers nationalitet i medier. Vi har derfor besluttet at bekræfte, at der er en dansker blandt de fem udsendte nødhjælpsarbejdere. Læger uden Grænser vil gerne understrege, at diskretion er ekstremt vigtigt for vores kollegaers sikkerhed, og vi vil ikke komme med yderligere information på nuværende tidspunkt, skriver organisationen i en skriftlig meddelelse.

Læger uden Grænser har en krisegruppe på plads i Syrien og ved hovedkvarteret i Bruxelles til at tage sig af sagen om de bortførte medarbejdere, og nødhjælpsorganisationen forsøger ifølge sin svenske talskvinde at få kontakt til medarbejderne.

Huset, som de er blevet bortført fra, ligger i det nordlige Syrien i et område, der kontrolleres af de syriske oprørere. Læger uden Grænsers medarbejdere i Syrien arbejder på seks hospitaler og fire sundhedscentre i det nordlige Syrien.

Det er endnu uvist, hvem der står bag bortførelsen af de fem nødhjælpsarbejdere, og Læger uden Grænser afviser at offentliggøre detaljer om de bortførte. Det står dog klart, at deres pårørende er blevet underrettet.

I september sidste år blev en syrisk kirurg, som arbejdede for Læger uden Grænser, dræbt i den nordlige del af landet. Flere nødhjælpsarbejdere i de oprørsledede dele af landet er blevet bortført og tilbageholdt, og i oktober blev syv medarbejdere fra internationalt Røde Kors bortført i den nordvestlige Idlib-provins.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til BT, at man endnu ikke har kendskab til bortførelsen, men at  man lige nu undersøger sagen.

De tre andre nødhjælpsarbejdere kommer fra Belgien, Schweiz og Peru.

BNB