Udland

Cubanske Raúl Castro går af i 2018

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Cubas præsident har sat en udløbsdato på sit lederskab over landet. Dermed er en magtepoke slut, da det formentlig er Castro-familiens sidste embedsperiode.

CUBA: Når Raúl Castros anden embedsperiode udløber i 2018, trækker han sig tilbage fra præsidentposten i Cuba, skriver Reuters.
Det meddelte den 81-årige præsident i en tale til den cubanske nationalforsamling søndag, kort efter han var blevet genvalgt til en ny femårig periode på parlamentets åbningsdag.

I samme vending blev den 52-årige Miguel Diaz-Chanel valgt som vicepræsident og er dermed den mest sandsynlige efterfølger i Castro, hvis det viser sig, at præsidenten ikke vil være i stand til at fuldføre en ny periode.

Raúl Castro overtog embedet, da hans ældre bror Fidel trådte tilbage for at gennemgå en tarmoperation i 2006. Længe regnede man med, at Raúl Castros lederskab var en midlertidig løsning, men da Fidel besluttede sig for at trække sig permanent fra præsidentposten i 2008, blev lillebror officielt valgt som Cubas præsident.

Ud over at besidde den øverste lederpost, er den yngste Castro også formand for Cubas Statsråd og leder desuden politibureauet i Cubas Kommunistiske Partis centralkomité, ligesom han er øverstkommanderende for landets væbnede styrker.

Raúl Castro blev født i juni 1931 og var den sidst ankomne af tre brødre - fem år yngre end storebror Fidel.

I 1953 prøvede brødrene at gennemføre et statskup i Cuba. Kuppet mislykkedes, og brødrene røg først i fængsel og senere sendt i eksil i Mexico. Få år efter lykkedes det brødrene og deres militshær at vælte den USA-støttede diktator Fulgencio Batista af pinden.

Siden 1961 har en Castro stået i spidsen for Cuba, og brødrene har tilsammen regeret landet i mere end 50 år.

Det læser andre