Et amerikansk luftangreb blev i nat lanceret i Syrien få dage efter et formodet giftgasangreb i landet.

Washington D.C.. USA affyrede ifølge det amerikanske forsvarsministerium 59 Tomahawk-krydsermissiler mod syriske regeringsmål nær byen Homs i Syrien.

Det angreb sker som reaktion på det, som amerikanerne mener er den syriske regerings brug af kemiske våben i et angreb i Idlib-provinsen tirsdag.

Det oplyser embedsmænd fra det amerikanske hær ifølge NBC News natten til fredag dansk tid.

Luftangrebet blev indledt fra skibe fra den amerikanske flåde.

Tidligere torsdag sagde den amerikanske præsident, Donald Trump, at "noget skal ske" med Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Udmeldingen kom i kølvandet på et formodet giftgasangreb i den syriske provins Idlib tirsdag. Mindst 86 mennesker mistede livet, herunder mindst 30 børn.

- Jeg synes, at det, der skete i Syrien, er en skændsel mod menneskeheden. Han (Assad) er der, og jeg formoder, at han styrer tingene, så noget skal ske, sagde Trump.

Samtidig understregede USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, torsdag, at der vil komme et "passende svar" fra USA efter det dødelige angreb i Syrien tirsdag.

- Assads rolle i fremtiden er usikker. Og med de handlinger, han har gjort, kan det se ud, som om der ikke er nogen rolle for ham i at lede det syriske folk, lød det fra Tillerson.

Luftangrebet er det første direkte militære skridt, som USA har taget over for præsident Bashar al-Assad i den seks år lange borgerkrig i Syrien.

Den amerikanske regering begyndte at lancere luftangreb i Syrien i september 2014 under præsident Barack Obama som en del af en koalition mod Islamisk Stat.

Men hidtil har amerikanerne kun målrettet den militante gruppe og ikke syriske regeringsstyrker.

Mindre end en time efter det amerikanske angreb kom den første reaktion fra Rusland:

Ruslands fungerende FN-udsending advarer om, at det kan få negative konsekvenser, hvis USA som svar på et formodet giftgasangreb i den syriske Idlib-provins gennemfører militære angreb i Syrien.

»Vi er nødt til at tænke på de negative konsekvenser, hvis en militær aktion fandt sted, og alt det ansvar, der ville hvile på skuldrene af dem, der indledte en så tvivlsom og tragisk handling,« siger FN-udsendingen, Vladimir Safronkov.

Da han bliver spurgt om, hvad de negative konsekvenser kan være, svarer han:

»Se på Irak, se på Libyen.«