Chavez har stadig alvorlige vejrtrækningsproblemer

VENEZUELA: Hugo Chavez lider stadig under følgerne af en lungeinfektion, der besværliggør hans vejrtrækning, mens han forsøger at komme sig efter en kræftoperation i Cuba. Det oplyser den venezuelanske regering torsdag, skriver Reuters.

- Præsident Chavez kæmper mod komplikationer, som er resultatet af en alvorlig lungeinfektion, siger informationsminister Ernesto Villegas til Reuters.

Regeringen har erkendt, at præsidentens helbred er skrøbeligt efter hans fjerde kræftoperation på blot 18 måneder, men ellers har de været sparsomme med oplysninger om præsidentens tilstand.

Hugo Chavez har ikke udtalt sig offentligt, siden han gennemgik sin seneste kræftoperation i Cuba, hvor han stadig er indlagt.

Leder af oppositionen, der er forenet i Koalitionen for Demokratisk Enhed (MUD), Ramon Aveledo bebrejder regeringen for ikke at holde sit ord om at holde venezuelanerne informeret om Chavez.

- Den officielle historie (om Chavez’ helbred) skjuler flere oplysninger, end den giver, sagde Aveledo ifølge Reuters på et pressemøde onsdag.

- Vicepræsidenten har selv lovet at fortælle sandheden, uanset hvad den er. Fint, det bør han så gøre. Han bør fortælle hele sandheden, sagde Aveledo.

Vicepræsident Nicolas Maduro, som Chavez udpegede som sin stedfortræder i sidste måned, afkræftede tirsdag rygter om, at præsidenten er for syg til at fortsætte i embedet.

Under den seneste operation 11. december blev den 58-årige socialistleder ramt af voldsomme blødninger. Det har siden medført flere infektioner, hvilket har fået hans tilhængere til at frygte, at Chavez ikke vender tilbage til Venezuela - en frygt, som har fået yderligere næring af, at han ikke har givet livstegn fra sig siden operationen.

BNB/Reuters

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08