I løbet af et enkelt døgn er brand i Canada tidoblet i størrelse. Hundredvis af huse er ødelagt.

Edmonton: En meget voldsom naturbrand i Canada har torsdag spredt sig med stor hastighed.

Området, hvor flammerne hærger, er tidoblet i størrelse, og hele nabolag i byen Fort McMurray er blevet opslugt af ilden.

Brandvæsnet har stadig ikke kontrol over branden, og det kæmper med at beskytte huse, forretninger og andre bygninger mod flammerne. I alt er 1600 bygninger, inklusive hundredvis af hjem, blevet ødelagt ifølge de seneste tal.

Årsagen til branden er ukendt, men embedsfolk siger, at knastørt krat, lav luftfugtighed og varm vind gør det svært at slukke storbranden eller hindre den i at sprede sig.

Fort McMurray ligger i den vestlige provins Alberta. Siden onsdag er branden vokset fra at hærge i et område på 7500 hektar til nu 85.000 hektar, der svarer til 850 kvadratkilometer - et areal større end Bornholm.

Samtlige 88.000 indbyggere i Fort McMurray er blevet evakueret, og mange af dem befinder sig nu i lejre nord for byen, hvor der er mangel på mad og brændstof.

Sydpå har den eneste vej mod større byer været spærret på grund af branden.

Nord for Fort McMurray foregår en stor produktion af tjæresand. Det område er ikke umiddelbart truet af flammerne, men flere selskaber har alligevel indstillet produktionen for en sikkerheds skyld og af hensyn til medarbejdere, der bor i Fort McMurray.

Nedgangen i produktionen har fået de globale oliepriser til at stige.

Imens bliver folk mere og mere frustrerede over ikke at vide, hvornår branden kommer under kontrol, og om de er i sikkerhed i de respektive lejre, de befinder sig i.

- Vi har ikke glemt jer, og I er i sikkerhed, beroliger provinsregeringen på det sociale medie Twitter.

Der vil dog gå lang tid, før indbyggerne kan vende hjem.

- Desværre ved vi, at det ikke blot vil være et spørgsmål om dage, siger Albertas premierminister, Rachel Notley, på et pressemøde ifølge AFP.

Der er ingen omkomne under katastrofebranden, men der er sket en dødsulykke i trafikken under masseflugten fra Fort McMurray.

/ritzau/Reuters