VENEZUELA: Der skal udskrives valg hurtigst muligt, hvis den kræftramte venezuelanske præsident, Hugo Chavez, i nær fremtid dør af sin sygdom, mener Sydamerikas storebror Brasilien, der direkte har tilkendegivet deres ønske til Venezuelas vicepræsident, Nicolas Maduro, skriver Reuters.

Det skal ifølge en højtstående og unavngiven embedsmand i Brasilien medvirke til en mere gnidningsløs overgang på præsidentposten. Chavez har allerede udpeget Maduro som sin afløser, hvis den kontroversielle leder skulle dø, men den holdning deler Brasilien ikke.

- Vi vil udtrykkeligt gerne slå fast, at hvis Chavez dør, ser vi gerne et valg så hurtigt som muligt. Vi mener, at det er den bedste måde at sikre en fredelig og demokratisk overgang, siger talsmanden ifølge Reuters.

Også Venezuelas egen forfatning foreskriver, at hvis en præsident dør, skal der afholdes valg inden 30 dage, og selv om Chavez har bedt befolkningen om at bakke op om Nicolas Maduro, arbejdes der efter sigende på at finde kandidater i såvel Chavez’ lejr som i oppositionen.

58-årige Chavez opholder sig fortsat på et hospital i Cubas hovedstad Havana, hvor han blev opereret i december.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.