Mens junglelejren i Calais rives ned, står omkring 100 uledsagede mindreårige tilbage uden noget sted at sove.

Calais. Mens franske nedrivningsarbejdere torsdag fortsatte med at rydde resterne af junglelejren i Calais, som ifølge myndighederne nu er tømt for beboere, så opholder der sig stadig flere hundrede migranter på stedet, rapporterer BBC.

Omkring 100 uledsagede mindreårige og børn er også i lejren uden noget sted at sove, siger nødhjælpsarbejdere til BBC's korrespondenter i Calais.

De unge i gruppen af mindreårige blive mere og mere desperate, lyder det.

Lejren i Calais blev bygget af migranter, der håbede at få mulighed for at komme over Den Engelske Kanal.

Næsten 5600 af dens beboere har i denne uge forladt deres kolde og fugtige telte og interimistiske skure for at blive placeret i 450 modtagelsescentre forskellige steder i Frankrig.

Yderligere 1200 uledsagede mindreårige og børn er genhuset midlertidigt i containere i Calais-området. Det er uklart, hvad der skal ske med dem på længere sigt.

De fleste af junglelejrens indbyggere har forladt området i fred og ro, selv om nogle selv satte ild til deres skure og telte i lejren for at vise trods, fordi deres håb om at komme til Storbritannien nu er blevet slukket.

- Dette er afslutningen på junglelejren, fastslår den ledende embedsmand i Calais, Fabienne Buccio.

Der stod onsdag røgsøjler op fra en række brande på stedet, og brandbiler blev tilkaldt adskillige gange.

Migranterne er på flugt fra fattigdom og konflikter i Mellemøsten, Asien og Afrika. De kom til Calais i håb om at krydse kanalen ved at skjule sig i lastbiler eller tog eller eventuelt ved at gå til fods gennem kanalen.

De franske myndigheder har længe været under pres for at gribe ind. Det er sket nu efter massiv lokal kritik af den tiltagende slum i Calais og efter pres fra den politiske højrefløj.

Men der er ingen garanti for, at nedrivningen af lejren indebærer, at forsøgene på at komme illegalt over kanalen vil stoppe. Selv om der kommer langt færre migranter til EU end de 1,3 millioner, som kom sidste år, så er der stadig en massiv tilstrømning.

Over 300.000 har foretaget den farlige rejse over Middelhavet i år.

/ritzau/