Kampen om den lille ti-måneder gamle dreng Charlies liv forsætter, selv om den britiske højesteret for flere måneder siden fastslog, at han skulle dø. Nu håber forældrene på ny chance.  Det skriver Daily Mail og The Guardian.

Billedet af den lille syge baby-dreng med sit pas i hånden er hjerteskærende. Og det er historien om Charlies liv og kampen for hans fortsatte liv også.

For mens den lille dreng tilsyneladende blev født helt rask, så blev han allerede i en alder af knap to måneder indlagt med en sygdom, der siden har vist sig så alvorlig, at hans liv - eller mangel på samme - er blevet centrum i en kæmpe juridisk strid mellem hans forældre og børnehospitalet  Great Ormond Street Hospital i London.

Den nu ti-måneder gamle dreng lider af en sjælden genetisk syddom – nemlig en variant af en mitokondriesygdom, som blandt andet fører til muskelsvaghed og øget fare for hjerneskader. Ifølge The Guardian er sygdommen kun påvist hos 16 børn på verdensbasis, og der findes heller ingen kendt behandling eller kur.

Derfor mener lægerne ikke, at det er mere at gøre for Charlie, og de mener derfor, at det etisk korrekte vil være ikke at holde ham kunstigt i live længere, da de ikke mener, at der er nogen chance for forbedring, og at man desuden ikke ved, om han har smerter eller ej. Derfor ønsker de at slukke for hans respirator.

Den beslutning er Charlie Gards forældre, Chris Gard og Connie Yates dog ikke enige i. De ønsker at tage deres søn med til USA for at forsøge en ny behandlingsform i håb om, at det kan skabe mirakler.

Sagen har vakt stor opsigt og stor debat grundet sine etiske spørgsmål. Den har været ved flere retsindstandser i Storbritannien, og i april afsagde den britiske landsret, at lægerne var i deres ret til at slutte den dødssyge drengs behandling.

Forældrene har siden anket sagen og har efterfølgende tabt i både den britiske appelret samt i den britiske højesteret.

Som et sidste forsøg har de nu indbragt sagen for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, og det kan være en ny chance for Charlie.

I første omgang bad Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol lægerne om at blive ved med at behandle Charlie indtil midnat mandag, men siden er sagen blevet udsat endnu tre uger, så dommerne kan få mere tid til at analysere sagen og vurdere, hvorvidt den kan komme for retten.

Sagen har de seneste måneder tæret hårdt på Charlies forældre, der løbende har postet billeder af deres lille syge søn på nettet, bl.a. i håb om at indsamle penge nok til behandlingen i USA. Der er på indsamlingssiden Gofundme nu indsamlet mere end 1,3 mio. pund, hvilket svarer til over 11 mio. kroner til at hjælpe lille Charlie for.

Og på siden vælter det ind med støtte til både forældrene og Charlie fra andre personer, der har prøvet noget lignende:

En person skriver blandt andet:

'Lægerne sagde til min søn, at de ville stoppe med at give hans lille datter livreddende hjælp, men som en familie sagde vi meget fast: NEJ. Ligesom jer sad vi i otte måneder ved hendes side og bad og håbede på, at hun ville trække vejret, og det gjorde hun, takket være gud. Hun tabte så kampen for livet i en alder af tre, men det var sådan nogle dejlige år, og hun var så elsket, og er stadig elsket..', skriver brugeren.

Charlies forældre virker heller ikke til at have opgivet håbet for deres lille dreng endnu. Faderen Chris Gard offentlilggjorde for nylig et billede af sig selv med den lille dreng, da der blev fejret fars dag i Storbritannien.

Forældrene mener, at Charlie reagerer på deres tilstedeværelse, og at han bliver stærkere, hvorfor de vil give ham en chance mere. Blandt andet mener de, at Charlie sagtens kan se og åbne øjnene lidt, selv om lægerne siger, at han er for svag til at åbne sine øjenlåg. Det har Connie Yates blandt andet lagt et billede ud af på Facebookprofilen, der er lavet til støtte for Charlie.

Men speciallægerne fra børnehospitalet Great Ormond Street Hospital mener ikke, at  der er noget håb for Charlie – eller at den eksperimentelle behandling i USA vil hjælpe.