Angela Merkel er klar med ministerholdet

Tysklands kansler, Angela Merkel, har sat navne på sine ministre i den nye koalitionsregering.

TYSKLAND: Der er nu sat navne på alle ministre i den tyske forbundskansler Angela Merkels nye koalitionsregering.

Lørdag stemte et stort flertal af socialdemokratiske SPDs medlemmer ja til at gå i regering med Merkels konservative parti, CDU, og søsterpartiet CSU. Navnene på de konservative ministre blev søndag aften offentliggjort af Merkel, efter SPD tidligere på dagen satte navne på seks ministerposter.

CDU får ifølge AFP ud over Merkels kanslertitel fem ministerposter. Ursula von der Leyen skifter titlen som arbejdsminister ud og bliver Tyskland første kvindelige forsvarsminister. Den tidligere forsvarsminister, Thomas de Maizière, skifter til indenrigsministeriet. Wolfgang Schäuble bliver siddende på den vigtige post som finansminister, og det samme gælder Johanna Wanka, der fortsat vil lede undervisningsministeriet. Hermann Groehe udnævnes til sundhedsminister, og Peter Altmaier, den tidligere miljøminister, bliver Merkels stabschef.

CSU sætter sig ifølge AFP på tre ministerposter med Alexander Dobrindt som transportminister, Hans-Peter Friedrich som landbrugsminister og Gerd Mueller som udviklingsminister.

SPDs formand, Sigmar Gabriel, meddelte søndag eftermiddag, at han indtager et superministerium med posten som økonomi- og energiminister, og at han samtidig bliver vicekansler.

Frank-Walter Steinmeier, der er SPDs gruppeformand i Forbundsdagen, vender tilbage til sit gamle hverv som udenrigsminister – en post han også bestred under Merkels første, store koalitionsregering i årene 2005-2009.

Ifølge Der Spiegel bliver SPDs næstformand, Manuela Schwesig, familieminister, Andrea Nahles bliver beskæftigelses- og socialminister, mens Barbara Hendricks sætter sig på posten som miljøminister, og Heiko Maas bliver justits- og forbrugsminister.