Afrikanske lande vil skride ind i Mali

Den Afrikanske Union er parat til militær indgriben i Mali, hvor militante islamister hærger i landets nordlige del.

MALI: Den Afrikanske Union (AU) bakker op om en plan, der vil sætte soldater ind i det nordlige del af den afrikanske stat Mali, som islamistiske oprørere har kontrolleret siden et militærkup i marts. Det oplyser BBC.

Dermed siger Den Afrikanske Union god for den beslutning, som den regionale vestafrikanske blok ECOWAS har truffet om at sende 3.300 soldater til det nordlige Mali. De skal hjælpe landets svage regering med at genvinde kontrollen, forklarer Ramtane Lamamra, der er AUs kommissær for fred og sikkerhed.

- Denne indsættelse sigter mod at imødekomme anmodningen fra Malis myndigheder om at genvinde de besatte områder i den nordlige del af landet, opløse de kriminelle og terroristiske netværk og effektivt genskabe statens autoritet over hele landet, siger han.

FN har tidligere advaret om, at de islamistiske grupperinger, der har relation til al-Qaeda, er i gang med at indføre en streng sharialov i de områder, de kontrollerer. Ifølge FN indebærer det, at tvangsægteskaber, tvungen prostitution og voldtægter er blevet udbredt i dele af det vestafrikanske land.

Planen fra ECOWAS gælder for en seks måneder lang periode, og der er også sat tid af til at træne de tropper, som efter planen skal sættes ind i Mali. Her er planen at etablere baser i syd og indsætte kamptropper i nord, skriver Reuters. Soldaterne skal primært komme fra de amerikanske lande Nigeria, Niger og Burkina Faso, men først skal planen godkendes af FNs Sikkerhedsråd.

EU ventes at bidrage med hundredvis af instruktører, som skal træne Malis svage hær.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08