Absalon-fanger bliver dømt for pirateri

Fire af de somaliere, som det danske krigsskib Absalon tog til fange i januar, er nu blevet dømt for pirateri. Indsatsen virker, understreger forsvarsministeren.

Da Absalon 7. januar tog 25 somaliske pirater til fange, måtte besætningen på det danske krigsskib opgive at få retsforfulgt 17 af dem og satte dem derfor af på en somalisk strand. De resterende otte er fængslet, og nu er fire af dem blevet dømt skyldige i pirateri. Det oplyser Forsvarsministeriet.

De fire dømte har alle været for retten i Seychellerne, der ligger ud for Tanzanias kyst, og får udmålt deres straf på mandag.

- Det viser, at vores indsats virker. Når det lykkes at få pirater dømt, så kan de andre pirater se, at det ikke er uden konsekvenser, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at Danmark har et godt samarbejde med Seychellerne og blandt andre Kenya, hvor det også lykkedes Absalon at få afsat fire pirater.

Men det faktum, at 17 af de tilfangetagne ikke er blevet retsforfulgt, viser, at forsvaret langt fra har optimale vilkår i forsøget på at komme pirateri ved Afrikas Horn til livs.

- Håbet er, at der er flere lande i regionen, der vil træde til og hjælpe med at få piraterne retsforfulgt, siger Nick Hækkerup.

Flere lande afviser at retsforfølge piraterne, da det for det første er en stor belastning for landenes retssystemer og for det andet er usikkert, om piraterne kan overflyttes til afsoning i Somalia, hvor der er stor mangel på fængselspladser.

Derfor arbejder blandt andre Danmark i øjeblikket på at bygge flere fængsler i Somalia, så lande som Seychellerne og Kenya kan sende piraterne til afsoning i Somalia, når de er dømt.

De fire pirater, der blev afsat til Kenya, venter i øjeblikket på at komme for en domstol.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08