82 har mistet livet under filippinsk tyfon

Tirsdag ramte den kraftige tyfon Filippinerne. Mange er kvæstede, og mindst 82 er blevet dræbt.

FILIPPINERNE: Den intense tyfon med navnet Bopha styrer onsdag mod turistdestinationer på Filippinerne, hvor flere liv trues. Allerede nu meldes det fra landets indenrigsminister, at mindst 82 er døde, skriver Reuters. Men det kan blive til langt flere, fordi mange er savnede af den værste tyfon i år. Ifølge politiets skøn kan det ende på over 100.

Bopha ramte tirsdag det sydlige Filippinerne på øen Mindanao, og den har ødelagt huse og skabt jordskred, og de voldsomme vindstød på op mod 210 kilometer i timen er blevet akkompagneret af kraftig regn. Millioner af mennesker, heraf mange, der bor i øde områder, var uforberedte på tyfonen, men har befundet sig på stormens rute gennem landet, fortæller filippinske myndigheder og hjælpeorganisationer til CNN.

- Det er virkelig blevet til en rigtig, rigtig kraftig tyfon, og den er kun lige begyndt, siger lederen af filippinske Røde Kors, Richard Gordon til CNN.

Ifølge det nationale beredskabscenter forventes det, at dødstallet stiger, når soldater og politi får mulighed for at komme ud i de fjerntliggende landsbyer, som er blevet isoleret af oversvømmelser, væltede træer og ødelagt kommunikation, skriver BBC.

Informationer fra en militær talsmand viser, at omkring 20 personer, af dem seks soldater, er savnede efter oversvømmelser, som fandt vej gennem en militærbase.

Bopha forventes at tvinge sig gennem de sydlige og centrale provinser, før den når til Det Sydkinesiske Hav torsdag, lyder prognoserne på.

Adskillige fly- og færgeafgange er aflyst i disse dele af landet, og skoler og virksomheder er lukkede.

Selv om Filippinerne hvert år rammes af flere storme og tyfoner, har denne sat en skræk i livet på de filippinske indbyggere, fordi der sidste år var en tilsvarende, som endte med at tage flere en 1.500 menneskeliv i den sydlige del af landet.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08