Udland

73 tilhængere mast ihjel efter fodboldkamp

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

 
Foto: STRINGER

Politiet leder fortsat efter flere gerningsmænd efter blodbadet på det egyptiske stadion, og det militære overgangsråd kræver en grundig undersøgelse af, hvorfor det gik galt.

47 personer er blevet arresteret i forbindelse med fodboldkampen i den egyptiske by Port Said, der onsdag udviklede sig til et regulært blodbad. Og politiet fortsætter eftersøgningen efter mistænkte, siger Egyptens indenrigsminister, Mohamed Ibrahim, ifølge Reuters.

SE BILLEDERNE:

Læs også: Se billederne: Her går gale fodboldfans amok

Han oplyste samtidig, at mange af de 73 dræbte blev mast til døde, da volden på stadionet eskalerede.

Samtidig vil Egypten nedsætte en komité, der skal undersøge, hvordan og hvorfor situationen udviklede sig, som den gjorde. Det slog lederen af Egyptens militære overgangsråd, Mohamed Hussein Tantawi, fast sent onsdag aften.

Ifølge den egyptiske avis Ahram stormede tilhængere af klubben Al-Masry banen efter en sejr over topholdet Al-Ahly, og det kom til blodige kampe mellem tilhængerne af de to hold. Fodboldspillerne fra Al-Ahly barrikaderede sig i omklædningsrummet på stadion for at undgå de vrede hooligans. Fodboldvold er bestemt ikke ukendt i Egypten, men det er første gang, at de voldelige fans er gået så vidt.

LÆS OGSÅ:

Læs også: 73 døde i blodige fodboldoptøjer

Politi og sikkerhedsstyrker er blevet voldsomt kritiseret for ikke at have styr på situationen, og flere egyptiske politikere har krævet, at landets indenrigsminister - der er den øverste ansvarlige for politiet i landet - skal gå af.

Udover de 73 dræbte meldes der om mindst 1000 sårede.

Relaterede

Det læser andre