73 tilhængere mast ihjel efter fodboldkamp

  •  
  • (Foto: STRINGER)
1 2

Politiet leder fortsat efter flere gerningsmænd efter blodbadet på det egyptiske stadion, og det militære overgangsråd kræver en grundig undersøgelse af, hvorfor det gik galt.

47 personer er blevet arresteret i forbindelse med fodboldkampen i den egyptiske by Port Said, der onsdag udviklede sig til et regulært blodbad. Og politiet fortsætter eftersøgningen efter mistænkte, siger Egyptens indenrigsminister, Mohamed Ibrahim, ifølge Reuters.

SE BILLEDERNE: Her går vilde fodboldfans amok

Han oplyste samtidig, at mange af de 73 dræbte blev mast til døde, da volden på stadionet eskalerede.

Samtidig vil Egypten nedsætte en komité, der skal undersøge, hvordan og hvorfor situationen udviklede sig, som den gjorde. Det slog lederen af Egyptens militære overgangsråd, Mohamed Hussein Tantawi, fast sent onsdag aften.

Ifølge den egyptiske avis Ahram stormede tilhængere af klubben Al-Masry banen efter en sejr over topholdet Al-Ahly, og det kom til blodige kampe mellem tilhængerne af de to hold. Fodboldspillerne fra Al-Ahly barrikaderede sig i omklædningsrummet på stadion for at undgå de vrede hooligans. Fodboldvold er bestemt ikke ukendt i Egypten, men det er første gang, at de voldelige fans er gået så vidt.

LÆS OGSÅ: 73 døde i blodige fodboldoptøjer

Politi og sikkerhedsstyrker er blevet voldsomt kritiseret for ikke at have styr på situationen, og flere egyptiske politikere har krævet, at landets indenrigsminister - der er den øverste ansvarlige for politiet i landet - skal gå af.

Udover de 73 dræbte meldes der om mindst 1000 sårede.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08