En omfattende naturbrand har sendt 88.000 canadiere ud af byen Fort McMurray, hvor flammerne har fået fat.

Fort McMurray: I den vestlige del af Canada har en massiv naturbrand ødelagt bygninger og hele nabolag i byen Fort McMurray, hvor 88.000 indbyggere er blevet evakueret.

Fort McMurray ligger i den nordlige del af provinsen Alberta, og ifølge delstatens premierminister, Rachel Notley, er 1600 bygninger blevet ødelagt af flammerne.

De lokale myndigheder advarer om, at branden kan ødelægge store dele af byen - foruden de nabolag hvor ilden allerede har fat.

- Det er en mulighed, at vi kan komme til at miste en stor del af byen, siger Scott Long fra Albertas katastrofeberedskab til Reuters.

Billeder af bydelen Beacon Hill i den sydøstlige ende af byen viser flere gader med stribevis af huse brændt ned til grunden. Cirka 80 procent af nabolagets huse - svarende til knap 600 hjem - vurderes at være helt ødelagt.

- Der er helt klart stadig områder i byen, hvor branden ikke er nået frem, men flammerne vil lede efter dem, vil finde dem og vil tage dem, hvis det er muligt. Vores udfordring er at forhindre det, siger Darby Allen, der leder Fort McMurrays brandvæsen.

Indtil videre er der ingen meldinger om dødsfald i forbindelse med branden, men i mindst ét tilfælde har mennesker mistet livet i en trafikulykke ved evakueringen.

Tusindvis af indbyggere har samlet sig i sportshaller og lejre, hvor der er mangel på både mad og benzin.

Det nordlige Alberta er kendt for produktion af tjæresand. Flammerne skulle dog ikke være i nærheden af nogen produktionsanlæg.

I provinsen er der indført undtagelsestilstand, og den canadiske premierminister, Justin Trudeau, oplyser, at militæret er parat til at sende fly på vingerne, hvis det bliver nødvendigt.

Alle kommercielle fly til og fra byens lufthavn er aflyst.

/ritzau/Reuters