En helt særlig bog og tv-udsendelser om eventyreren og tv-værten Bear Grylls kan være årsagen til, at en engelsk teenager for mere end to måneder siden valgte at forsvinde og tage på sit eget eventyr.

»Til mor og far. Jeg er løbet væk, fordi jeg er træt af mit liv. Lad være med at prøve at finde mig eller tvinge mig til at komme hjem.«

Sådan havde 15-årige Arthur Heeler-Frood fra den lille engelske by Devon skrevet i et brev, han havde sendt til sine forældre samme dag, som han under en cykeltur på vej til skole forsvandt ud i det blå.

Det skriver The Guardian.

I brevet gav teenagedrengen også sine forældre instrukser i, hvordan de kunne finde hans cykel og skoleuniform.

»Jeg ved ikke, hvor længe jeg vil være væk, men det vil ikke være mere end et år. I kan finde min skoleuniform i en skraldepose i en lille lade på marken nede langs vejen ved Membury kirke. Min cykel er lænket fast til hegnet, der er en ekstranøgle til låsen i vinduet,« skrev drengen den 6. september i brevet, der sluttede:

»Vil I venligst undskylde over for restauranten og fortælle dem, at jeg ikke længere kan arbejde der. Jeg ved, I vil være oprørte over dette, men forstå, at jeg er nødt til at gøre det. Hilsen Arthur.«

Inspiration fra Bear Grylls og spion-bøger

Siden har teenagedrengens forældre - Caroline og Jeremy Heeler-Frood - ledt efter deres søn.

Indtil videre uden held.

Nu fortæller forældrene, at de tror, sønnen måske benytter sig af tricks, han blandt andet har set i tv-programmer som 'Ultimativ Overlevelse', hvor man følger tv-værten og eventyren Bear Grylls i vildmarken og naturen, til at overleve og gemme sig.

»Han var fan af Bear Grylls og alt det eventyr-halløj, og han var optaget af Jason Bourne (hovedpersonen i en række spionbøger, red.) og alt det med spionage,« fortæller faderen Jeremy Heeler-Frood til Daily Mail.

»For at holde sig selv under radaren har han måske lært sig selv noget fra de programmer, tænker jeg. Det er ret normalt for teenagedrenge at være interesseret i den slags, men rent faktisk at benytte sig af det, det er noget helt andet,« fortsætter han.

Ville have sit eget eventyr

Teenagedrengen forlod sit hjem uden sin mobil, uden dankort og uden pas. Med sig tog han blot de godt 3.000 kroner, han havde tjent på at arbejde i køkkenet på en restaurant. Nøjagtigt samme arbejde som den engelske forfatter George Orwell havde i bogen 'Down and Out in Paris and London', der er hans personlige beretning om hans liv som fattig i de to byer.

Det var også den bog, Arthur læste som den sidste, før han forsvandt.

»Jeg tænker, om den kan have været en indflydelse,« siger hans mor Caroline til the Guardian.

Ifølge moderen var teenageren en idealistisk dreng, der holdt meget af tanken om eventyr. Udover bøger og tv-programmer kan han også være blevet inspireret af sine ældre søskende, der begge har rejst rundt i Europa.

»Han var klog og havde en stor interesse for samfundet og politik. Han var eventyrlysten,« siger hun og fortsætter:

»De seneste to somre har hans bror, Reuben, blaffet rundt gennem Europa. Hans søster, Hester, har været på interrail. Jeg tror, han er blevet inspireret af alt det. Han følte, at han ville have sit eget eventyr. Hester var ved at tage af sted på universitetet, og han ville derfor være den sidste herhjemme. Jeg tror, han ikke så frem til at være alene sammen med os. Han ville teste sig selv, vise sine evner.«

'Vær ikke bekymret'

Den 15-årige dreng er ikke set, siden han om morgenen den 6. september cyklede af sted mod skole.

Hans sidste ord til sin mor var:

»Vær ikke bekymret. Jeg har min selvlysende.«

»Jeg plejede altid at være efter ham for at huske den selvlysende vest, når han skulle cykle. Jeg tror, det var hans måde at sige på: 'Vær ikke bekymret, mor. Jeg skal nok klare mig',« siger Caroline.

Da han ikke kom hjem fra skole, slog hans forældre alarm og begyndte at lede efter ham.

Dagen efter dukkede brevet fra ham op i deres postkasse.