Udland

103 kvinder steriliseret på mark under brutale forhold

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Efter operationerne blev kvinderne lagt i det fri.Foto: NDTV

103 indiske kvinder blev onsdag i sidste uge udsat for en yderst brutal massesterilisering i den nordøstlige delstat Vestbengalen i Indien.

Tv-billeder fra den indiske tv-station NDTV viser, hvordan kvinderne, mens de stadig er bedøvet, på grusomste vis bliver smidt uden for et hospital.

Kvinderne havde selv henvendt sig til hospitalet for at blive steriliseret, men hvad de ikke vidste, var, at indgrebet blev foretaget særdeles uhensigtsmæssigt. To læger foretog hver flere end 50 operationer på en dag, og da hospitalet ikke har kapacitet til så mange patienter ad gangen, blev flere af steriliseringerne foretaget på en mark, og flere af kvinderne faldt om på grund af smerterne.

Det fortæller den indiske tv-station NDTV.

Ifølge avisen International Business Times har flere indbyggere i området fortalt, at det hovedsageligt var fattige kvinder, der blev steriliseret. Indbyggerne forklarer også, at lægerne tilsyneladende bad deres assistenter flytte flere af kvinderne til marker i nærheden.

Sundhedsmyndighederne i Indien er forfærdede over indgrebet og kræver en redegørelse fra hospitalet.

Det læser andre