Påsken er lige om hjørnet, og en lang række fridage, frokoster og feriebranderter venter forude. BT har sammen med fire testpersoner prøvesmagt et lille udvalg af årets mange forskellige påskebryg.

BT har samlet fire personer i testpanelet, som består af ølentusiast Carsten Berthelsen, fødevareekspert Michael René, cand. merc i økonomisk markedsføring Carsten Berthelsen og Fødevareminister og herunder minister for øl, Henrik Høegh.

Med BT-Plus får du:

- Guide til hvilke øl, der går til hvilke retter i påsken
- En test af 14 forskellige påskeøl





Julebryggen er måske nok mere hypet end påskebryggen, men det gør ikke påskebryggen mindre nødvendig. Tværtimod.

Verandaøl, svælgrenser og maskinbryg er blandt de mange navne, som årets påskeølspanel har brugt om testens ti ølvarianter. Et spændende og varieret, men godt udvalg af påskeøl, hvis man spørger paneldeltagerne.

Påsken er ikke kun ferie og chokolade. Det er et vendepunkt, hvor sommeren begynder og det kolde vejr slutter. - Påskeøllen sætter kolorit på påsken. Den er en del af nydelsen i en optimistisk periode, hvor alting spirer og kommer frem, fortæller et af panelets testdeltagere Fødevareminister Henrik Høgeh, som er tidligere landmand.

Testpanelets mangeårige ølentusiast Carsten Berthelsen har ligefrem en mirakuløs tilgang til øl i påsken. - Det er meget nødvendigt at fejre forårets komme med en påskeøl. Og hvis vi er kristne, og tror på mirakler, så bliver vandet måske til øl, fortæller Carsten Berthelsen begejstret.

Krydret, brødet og ikke alt for sød

En påskebryg skal være knap så tung som juleøllen, den skal være mørkmaltet, som flydende brød, og så skal den have den rette blanding af sødme og bitterhed.

Derudover skal den passe til påskefrokosten med fisk, snaps og lam. Testens vinder blev derfor Semper Ardens Ester Brew fra Carlsberg, som bragte begejstring frem hos et næsten enigt dommerpanel, der gav øllen 5 og 6 stjerner.

- En god påskeøl skal ikke være ligeså tung, som juleøllen, men stadig krydret. Den skal have sjæl, så man mærker at den har noget styrke, fortæller en anden af dommerpanelets deltagere Henrik Andersen, som ud over at være ølentusiast også er cand. merc. i markedsføring og økonomi.

Påskeøl er ikke forårsbryg

Forårsbryggen kommer ofte frem på samme tid, som påskebryggen gør dens indtog. Men der er stor forskel på de to typer af øl.

- En forårsøl må gerne have meget mere bitterhed end påskebryggen. En påskebryg skal have den rette blanding af sødme og bitterhed, fortæller Carsten Berthelsen.