100 g kyllingepålæg til 8 kr. eller 100 g kyllingepålæg til 20 kr. Den billige variant smager faktisk lidt bedre og har et lavere fedtindhold, men den dyre har et kendt navn. Hvad vælger du?

100 g kyllingepålæg til 8 kr. eller 100 g kyllingepålæg til 20 kr. Den billige variant smager faktisk lidt bedre og har et lavere fedtindhold, men den dyre har et kendt navn. Hvad vælger du? Fødevareeksperterne Michael René og Preben Vestergaard Hansen fra Metropol er ikke i tvivl efter at have testet en række pålægsprodukter for B.T.

Med Plus får du:
- Stor pålægstest af fire slags skinke, fire slags rullepølse, fire slags spegepølse og tre slags kyllingefilet



Fødevareeksperterne Michael René og Preben Vestergaard Hansen fra Metropol er ikke i tvivl efter at have testet en række pålægsprodukter for B.T.. De vælger naturligvis det billige pålæg, for der er ingen grund til at betale meget mere for et produkt, der ikke skiller sig mærkbart ud.

Køb billigt med god samvittighed

- Hvis et produkt smager bedre og er sundere, så er det helt fair med en høj prisforskel. Men når to produkter er fuldstændige sammenlignelige i smag og næringsindhold, så kan man ikke forsvare, at et produkt koster dobbelt så meget, når det i bund og grund er det samme indhold, siger fødevarekandidat Michael René.

Preben Vestergaard Hansen, der er kandidat i human ernæring, erkender at det kan være svært som forbruger at vælge det helt rigtige produkt.

- Man ser ofte, at producenterne emballerer anderledes for at friste forbrugerne. Men traditionelt skiveskåret pålæg er stort set ens, og når man fjerner emballagen kan det være svært at smage at smage forskel. Så man med god samvittighed kan købe det billige pålæg fra supermarkedet til hverdag og eventuelt købe hos slagteren ved særlige lejligheder, hvis man ønsker lidt bedre kvalitet til madpakken eller frokostbordet.

Sådan har vi gjort

De to fødevareeksperter Michael René og Preben Vestergaard Hansen fra Professionsskolen Metropol har blindtestet skinke, spegepølse, rullepølse og kylling fra henholdsvis supermarkeder og slagteren.

Bedømmelsen af produkterne er givet på baggrund af kvaliteten, både hvad angår smag og indhold af fedt og salt.

Slagtervarerne havde ingen varedeklaration. De er derfor vurderet ud fra smag og eksperternes vurdering af kvalitet. Vær opmærksom på, at det er op til den enkelte forbruger at vurdere, om slagterens pålæg er bedre end de masseproducerede produkter.