Næsten alle de store kameraproducenter er hoppet på den nye trend og har lanceret systemkameraer, kompakte kameraer med udskifteligt objektiv. Men hvad dur de så til? Det afslører månedens stortest.

En ting er sikkert: Systemkameraer er ikke en modedille. Det var for et par år siden usikkert, om den nye kameratype holdt ved, men nu har stort set alle de vigtigste kameraproducenter lanceret de interessante systemkameraer, der som bekendt er lige så håndterbare som kompaktkameraer, men har udskifteligt objektiv som spejlreflekskameraer. De nyeste salgstal både i Danmark og på verdensplan viser, at de spejlløse systemkameraer er ved at tage store markedsandele. Så mon ikke Canon - der som den eneste store holder stand - også snart melder sig på banen? Vi er i hvert fald meget positive efter at have prøvet adskillige af systemkameraerne.

Til denne test har vi samlet en god håndfuld af de bedste på markedet – både modeller i den prisrimelige ende af markedet og de rene entusiastmodeller. Vi har i videst muligt omfang valgt løsninger, hvor du får et zoom-objektiv med. Hold øje med tilbuddene og priserne, og tjek især, at du ikke får købt en løsning med mange ekstra objektiver, som er dyrere, end hvis du købte objektiverne separat.

Det får du med BT PLUS

- PDF til download - Værd at vide om systemkameraet

- PDF til download - Test af fem systemkameraer

Med et BT PLUS abonnement får du adgang til Hvad er BT PLUS? Få svar her.

 65 sider guide til HDR-fotografering: Sådan får du fantastisk lys i dine billeder

Stor guide: Lær at skyde det perfekte billede

De brugbare og de uundværlige: Find de bedste apps til foto