____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sony har med seneste skud på stammen leveret en håndholdt spilkonsol, Vita, der skulle være lige så kraftfuld som en PlayStation 3 og levere god underholdning til både hardcore-spilleren og den mere casual spiller. Den ligner Sonys gamle PSP-konsol, men er spækket med den seneste teknologi.

Og hvor godt er det så? Det har gadget-magasinet testet. Du får adgang til hele testen, samt test af syv spil til den nye konsol med B.T. Plus.


Det får du med B.T. Plus:
-
Test af PlayStationVita.
- Anmeldelse af spillene Virtual Tennis 4, Little Deviants, WipeOut 2048, Uncharted: Golden Abyss, Reality Fighters, Modnation Racers og Everybody’s Golf til PlayStationVita.


Flere artikler fra Audio Media:

Test: PlayStation-mobilen
Test: Nintendo 3DS
Ja – computerspil er farlige
Sådan får du den fedeste spil-pc
Verdens sjoveste legetøj?



Så kom den endelig – Sonys PlayStationVita, eller PSV.

Efter mere end et halvt år med konstant og effektiv mediedækning og udsigt til en lang række titler i forbindelse med lanceringen vil det næsten være synd, hvis ikke det ikke blev den succes, som Sony håber på. Der er blevet slået på, at PSV’en skulle være lige så kraftfuld en maskine som PS3, og at den rammer både hardcore og casual gamers lige i hjertet. Efter at have haft den i hænderne et par uger og testet maskinen er en ting i hvert fald sikkert: Sony har ramt plet hos i hvert fald én hardcore gamer, nemlig undertegnede.

Den lille fikse maskine ligner til forveksling en PSP. Det skal man imidlertidig ikke lade sig narre af, og det kan mærkes, så snart man står med den i hånden. Den vejer nemlig ikke særlig meget og er lækker og ergonomisk. Med to analogsticks, piletaster og de sædvanlige symboltaster, plus knapper foran, synes det velkendt og alligevel lidt mere advanceret end tidligere. En touchpad på bagsiden af maskinen giver dog en helt ekstra spildimension, og så er der to kameraer på for- og bagsiden samt en mikrofon.

Alt dette suppleret med en 5” OLED-touchskærm, gyro og enten WiFi eller 3G, alt efter hvilken udgave der købes. Dermed åbnes der op for en åben og ny måde at kunne spille på. Dette understøttes bl.a. af argumented reality-teknologien, hvor det via de to kameraer i visse spil er muligt at skabe egne baner og/eller deltagelse i sociale platforme. Sidstnævnt har jeg ikke set eksempler på endnu, men det er en fed mulighed.

Vitaen har sit helt eget, og nye, styresystem og går dermed væk fra det, vi har set tidligere på PlayStation, diverse Sony-skærme og PSP’en. Det virker umiddelbart en smule ulogisk i forhold til kommunikation mellem Sony-produkter. Dog fungerer det godt med PS3, hvilket er hovedsagen.

Selvom PSV’en uden tvivl er en super fiks sag, er der stadig et par underlige mangler, der falder tilbage på maskinen som håndholdt konsol.

Først og fremmest kan jeg ikke se, hvorfor menigmand, der har en smartphone eller tablet, skulle investere i en PSV. Ingen tvivl om, at spillene er af langt højere kvalitet, men de fleste er tilfredse med at spille små enkle spil på deres telefoner i bussen. Hardcore gamere foretrækker at sidde hjemme i sofaen og spille på deres konsoller. Og sidder man alligevel hjemme, er det lidt federe at spille på en langt større skærm. Ud over det er en lækker maskine i sig selv, ser jeg ikke, at der bliver skabt et behov eller imødekommet et. Man er desuden bange for at have den i lommen, da skærmen er så stor, og den fylder i lommen.

Her er Nintendos 3DS noget mere elegant, da den ikke fylder meget mere end en iPhone. Og så er der ikke 3D på den. Og ja, det kan være, at det ikke er super nødvendigt sådan umiddelbart – men hvorfor ikke have den mulighed? PS3 understøtter 3D, det er muligt at se film på PSV’en, så hvorfor ikke 3Dspil og -film?

Som gadgetnørd og hardcore gamer falder PSV’en bestemt i min smag, og jeg kan varmt anbefale den. Med udsigt til de mange titler fra start, der er annonceret over 70 titler, er mange timer sikret. Om det bliver en succes, er op til Sony selv. De bliver nødt til at skabe det behov, som ikke er der nu. Det blev også sagt om iPad’en i sin tid, problemet er blot, at PSV’en primært er til at spille på.Playstation Vita 



Pris: set til 2.000 kr., www.playstation.dk
Plus: Lækker og gennemført maskine med et kæmpe gamerpotentiale.
Minus: For stor. Ikke 3D. Der er ikke skabt et behov endnu.
Konklusion: Stort potentiale og fremragende maskine, men du skal have behovet

Små spilletest til PlayStation Vita

Virtual Tennis 4
 
En af de mange genudgivelser på PSV’en, som ikke er fra Sony selv, er 'Virtual Tennis 4'.

Mens udgaven på konsollerne var rigig god, til trods for at den føltes en smule mangelfuld, er det et af de spil, der fangede mig mest på PSV’en. Den nemt tilgængelige brugerflade og en ekstremt PSV-egnet arkade-tilgang gør dette til et fængslende og rigtig godt spil. Virkelig underholdende og perfekt til casual gamers.
Udgiver: Panvision

Little Deviants


 



Det lidt mere børnevenlige spil, der benytter sig særligt af touchpad’en på bagsiden, hvor man skal skubbe små Deviants rundt efter point og væk fra (onde) monstre. Selvom ideen er god og bør være særligt velegnet til de små, er det faktisk ret svært at styre. Specielt med små hænder, der skal holde både PSV og bruge fingre på bagsiden. Ganske sjovt, men har du din PSV kær, vil jeg ikke anbefale at lade sønnike prøve, uden den er pakket godt ind i puder.Udgiver: Sony

Wipeout 2048




Det absolut bedste spil til PSV’en af dem, jeg har testet. Opskriften på de, efter min mening, bedste racerspil, der er kommet til PlayStation, har ikke ændret sig synderligt med PSV-udgaven. Dog er det let og elegant tilpasset den nye form til perfektion, med fantastisk medrivende action, lyd og grafik. Det kan ikke gøres meget mere enkelt, men det er skræddersyet til en håndholdt konsol med muskler og bør ligge fast på din PSV.Udgiver: Sony

Uncharted: Golden Abyss



Den største satsning i forbindelse med lanceringen af PSV’en, ovenpå de tre foregående spil til PS3. Som noget nyt står Naughty Dog ikke bag, og det er en stor fejl. Tag ikke fejl, det er et udmærket spil. Og selvom ingen forventer, det bliver samme filmiske oplevelse som det seneste i serien, 'Drake’s Fortune', mangler den helt fantastiske timing, dynamik og spilbarhed, som vi er blevet så forvænte med. Det svarer til at sætte George Lucas til at instrurere Indiana Jones, det gør man heller ikke ... eller ... det ender i hvert fald ikke godt.
Udgiver: Sony

Reality Fighters



Temmelig fjollet kampsportsspil, hvor det er muligt at designe sin karakter fuldstændigt selv samt banerne via augmented realityteknikken og PSV’ens to kameraer. I sig selv en ret sjov ide, og når spillet derudover er ret underholdende, særligt hvis man er to, kan 'Reality Fighters' kun få de varmeste anbefalinger herfra. Nemt og hurtigt at tage frem, lige til en kort bustur.Modnation Racers



Den ellers store satsning fra Sony for et par år siden med 'Modnation', et racerspil, hvor man kan modificere bil og baner efter behag, fik aldrig den ellers fortjente succes. Nu er det tilbage til PSV’en, og særligt modificeringen af banerne er velegnet til PSV. Som racerspil er det ganske hæderligt, men må nok se sig forbigået allerede nu af 'Wipeout' i spilbarhed.Everybody’s Golf

 


Møgirriterende og alligevel underholdende. 'Everybody’s Golf' er japansk hysteri, når det er værst, med skrigende letpåklædte skolepiger, der spiller golf, som var det Lady Gaga på speed. Selvom det tydeligvis er tilpasset unge piger, og bestemt er spilbart, er der ikke gjort noget særlig unikt ved PSV-udgaven.