KØB PLUS!

Wozniacki vil ikke være i OL-fællesskab

Tennisstjernen vælger fællesskabet fra til fordel for et lejet hus tæt på Wimbledon – dårligt signal, lyder det fra atleternes komité

Caroline Wozniacki isolerer sig langt fra de øvrige danske OL-deltagere i London. Tennisstjernen har som den eneste fået lov til at bo uden for den olympiske landsby af Danmarks Idræts-Forbunds olympiske komité.

Dermed fravælger tennis-esset det traditionelle fællesskab og sammenhold blandt de danske atleter. Til fordel for en lejet villa i bekvem afstand fra det olympiske tennisanlæg.

- Tennisturneringen bliver spillet på Wimbledons anlæg, hvilket er meget langt væk fra den olympiske by. For at kunne præstere bedst til OL, er jeg nødt til at have optimale betingelser, og det vil jeg have ved at bo tæt på tennisanlægget, siger Caroline Wozniacki til magasinet Idrætsliv, der udgives af Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

DIF og den olympiske komité har altid sat det danske fællesskab højere end visse atleters individuelle krav. Derfor har man tidligere hårdnakket afvist forespørgsler om at bo udenfor OL-landsbyen, som man blandt andre tidligere har det det hos udenlandske stjerner, såsom det amerikanske ’dream team’ i basketball og flere atletik-stjerner.

Caroline Wozniackis beslutning får også kraftig kritik fra DIFs Aktivkomité, der fungerer som atleternes talerør. Her mener man, at hun går imod den danske tradition for team spirit.

- Det er et dårligt signal at sende, at hun ikke vil være med i det fællesskab. Uanset at hun så har vurderet, at det ikke er så optimerende som det andet. Det er bare en del af gamet til OL. Når DIF bakker op om det, må vi bare konstatere, at de er blevet svage i koderne. Så er de et helt andet sted, end de har været tidligere, lyder det fra formand Victor Feddersen, tidligere olympisk guldvinder i ’Guldfireren’.

Formanden forklarer, at Wozniackis fravalg af den danske OL-lejr betyder kedelige vibrationer blandt de øvrige atleter, der alle er tvunget til at bo i landsbyen.

- Hun signalerer, at OL-byen er et møgsted at bo, eller i hvert fald ringere end hendes. Men det er faktisk et rigtig lækkert sted at bo, det er bare ikke lige så luksuriøst som der, hun har mulighed for at købe sig ind. OL-byen er fin, der er ikke noget i vejen med værelserne og maden, der er ingen unødig larm. Men til gengæld er der den superstore og positive effekt, at man er en del af et hold, og det er vigtigt, siger Victor Feddersen.

- Det er et dårligt signal at sende til resten af idræts-Danmark. Jeg taler på hele komiteens vegne, når jeg siger, at det ikke er vores ønske, understreger han.

Hos DIF bekræfter man, at Caroline Wozniacki er den eneste dansker, der skal bo udenfor de officielle OL-landsbyer.

- Hun lejer altid et hus, når hun er til Wimbledon. Så hun har simpelthen forlænget kontrakten, så den strækker sig ind i OL-perioden. Efter aftale med os, fordi det er enormt praktisk, at hun kan bo tæt på Wimbledon. Der er meget langt, og det er meget bøvlet at komme fra OL-byen derud, siger Jesper Frigast Larsen, elitechef i DIF og chef de mission for det danske OL-hold.

Han forklarer, at det er hovedreglen, at alle danskere bor sammen i OL-byen. Men i år har Caroline Wozniacki fået dispensation af praktiske årsager.

- Primært er det på grund af transporten, hvor der er rigtig, rigtig langt at køre frem og tilbage. Den anden del er, at hun har et set-up omkring sig, når hun rejser. Der er vejledere og rådgivere af forskellig art. Det set-up har vi ikke ønsket at bryde op mere end højst nødvendigt. Det har hun mulighed for at have omkring sig nu. Primært hendes mor, som både laver mad og mange andre ting, forklarer OL-chefen.

- Det er det setup, hun er vant til at have, når hun spiller Wimbledon. Hun har altid det samme hus og familien omkring sig. På den måde er det en genial løsning, at den kontrakt bare forlænges ind i OL-perioden.

Jesper Frigast Larsen forklarer, at Caroline Wozniacki vil dukke op til de officielle, danske arrangementer under legene i et vist omfang.

- Hun dukker op til de ting, vi arrangerer, hvor vi gerne vil have hende med, og hun har lyst til at være med. Hun kan også komme og gå i OL-byen i sin fritid, som det passer hende.

Læs også: