KØB PLUS!

Wozniacki: Kun Grand Slams og OL tæller

Det er ligegyldigt, når Caroline Wozniacki taber 6-1, 6-2 til en ukendt tysker. For det gælder kun om at vinde en Grand Slam-turnering eller en olympisk medalje.

Efter sin deroute fra WTA-turneringen i Stuttgart har kritkken af Caroline Wozniacki været hefitig fra flere udelandske tennisskribenters side, men træner og far Piotr Wozniacki er helt fortrøstningfuld.

For sæsonen drejer sig slet ikke om de mindre turneringer, men udelukkende de helt store.

- Det handler om French Open, Wimbledon, OL og US Open. Der ligger vores fokus, siger Piotr Wozniacki til sporten.dk, og derfor er han helt rolig oven på datterens exit i forgårs til tyskeren Angelique Kerber.

- Det er et specielt underlag i Stuttgart, og det er ikke noget, hun er så vant til, siger Piotr Wozniacki om Caroline Wozniackis 6-1, 6-2 nederlag i anden runde til Kerber, som hun i øvrigt også tabte til for nylig i Farum.

I går rejste familien hjem til Monaco, men allerede i næste uge står der turneringstennis på programmet igen, når Caroline Wozniacki skal en tur til Madrid.

- Hun er stærk i øjeblikket, og hvis du spørger mig, så tror jeg, at hun vinder den turnering, siger Piotr Wozniacki.

Han gør dog en dyd ud af at forklare, at turneringer af den størrelse som i næste uge i Madrid ikke længere er højt prioriteret, og selvom Caroline Wozniacki selvfølgelig går efter en samlet sejr, så drejer det sig primært om at få afprøvet forskellige aspekter af spillet.

Samtidig har Caroline og Piotr Wozniacki valgt at skrue ned for antallet af turneringer og rejsedage i denne sæson, for alt fokus ligger på få store begivenheder.

- Nu tager vi til Madrid og Rom, og så holder vi en pause.Vi dropper turneringen i Bruxelles, selvom hun vandt den sidste år, og der ligger en invitation til os, for så får vi tid til at slappe af og forberede Caroline 100 procent til French Open.

- Derefter har hun fri igen, og vi dropper al hard court.Hun skal spille på græs i Eastbourne for at være klar til Wimbledon, og efter de turneringer er det et foreløbigt stop. Vi tager ikke til USA i år i den periode, men bliver i Europa og træner og lader op til OL, forklarer Piotr Wozniacki, der ikke kigger på verdensranglisten, hvor Caroline Wozniacki er gledet ned som nummer seks.

- Vi kigger ikke på point eller ranking. Vi kigger kun på optimal forberedelse, så hun kan koncentrere sig om at være helt klar til Grand Slams og OL, hvor der er mest prestige at komme efter, siger Piotr Wozniacki, der derfor ikke generes af nederlag som det i forgårs i Tyskland.

- I mine øjne har hun tabt en vigtig kamp i år, og det var til Kim Clijsters i Australien Open. Den kigger jeg på. Jeg ser heller ikke på den kamp, hun vandt mod Serena Williams, for Caroline kan vinde over alle, når hun spiller godt.

- Det handler om, hvordan hun gør det i de store turneringer, siger far og træner, som tror på noget stort er i vente.

- Caroline har erfaringen, hun skal bruge, og hun forstår de ting, hun laver. Derfor venter jeg bare på, at hun vinder de store turneringer. Hvornår det sker, kan jeg ikke svare på, men hun er på den helt rigtige vej.

Læs også: