KØB PLUS!

Wozniacki droppet som OL-topkandidat

Team Danmark dropper Caroline Wozniacki som oplagt medaljekandidat, efter danskeren onsdag aften skuffende blev sendt ud af Wimbledon i første runde.

Caroline Wozniacki blev ellers fremhævet som en af de helt store danske medaljekandidater, da Team Danmark onsdag eftermiddag præsenterede målsætningen om otte danske OL-medaljer i London. Men efter nederlaget har piben nu fået en anden lyd.

- Hvis vi havde kendt resultatet af Carolines kamp på det tidspunkt, så havde vi selvfølgelig ikke nævnt tennis som en af de sportsgrene, hvor vi ser de største muligheder for at skaffe danske medaljer. Vi må erkende, at tennis ikke længere hører til i den øverste kategori, siger Team Danmark-direktør Michael Andersen og fortsætter:

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Caroline ikke har haft de resultater, som vi håbede på, og som det ser ud nu, så vil det da klart være en overraskelse, hvis hun tager en medalje til OL, siger han.

Michael Andersen understreger dog, at Caroline Wozniackis Wimbledon-deroute ikke får indflydelse på den samlede medalje-målsætning, som Team Danmark fremlagde på et stort OL-pressemøde onsdag.

- Det ændrer ikke på vores målsætning om otte medaljer. Der er stadig den samme bruttoliste på en 22-26 potentielle kandidater, som vi præsenterede på pressemødet, siger Michael Andersen med henvisning til de kandidater, som Team Danmark sammen med specialforbundene har udset sig som atleterne, der skal sikre de danske OL-medaljer.

Wozniackis nye træner, Thomas Johansson, har dikteret ferie for danskeren, så hun kan restituere både fysisk og mentalt før OL-turneringen, der også spilles på Wimbledons græsbaner, hvilket langtfra er Wozniackis favoritunderlag. Og det er ifølge Michael Andersen en god ide med mental hvile til den hårdtprøvede danske tennisspiller - og Team Danmark stiller gerne hjælp til rådighed.

- Der ligger et hårdt mentalt arbejde foran hende nu. Vi har ikke daglig kontakt med hende, men hun er selvfølgelig velkommen til at bruge vores service hun er i Danmark, ligesom alle vores andre udøvere, der bor i udlandet, er det. Det kan være sportspsykologer, fysiske trænere osv., siger Michael Andersen.