LONDON: Spændingen om hvorvidt Caroline Wozniacki skal deltage i OL i Rio, og om hun dermed skal bære den danske fane ved åbningshøjtideligheden 5. august, er udløst.

På et møde i det Internationale Tennis Forbunds 12 mands store olympiske komité i London-forstaden Roehampton, hvor organisationen har hovedkontor, er det blevet bestemt, at hun bliver tildelt den dispensation, som Dansk Tennis Forbund på Caroline Wozniackis vegne tidligere på måneden ansøgte om.

»Det var et langt møde, hvor der var mange ting på programmet,« siger udvalgsmedlem Mary Pierce, der  tidligere har vundet såvel Australian Open som French Open i damesingle, til BT's udsendte tennisreporter og tilføjer:

»Men specifikt om Caroline Wozniackis sag har jeg ingen kommentarer. Den var blot en af flere appelsager, vi skulle tage stilling til.«

Sagen har de seneste måneder fyldt meget hos såvel Caroline Wozniacki som danske idrætsledere.

Den tog sin begyndelse, da Danmarks Idræts-Forbund 5. februar højst overraskende meddelte, at Caroline Wozniacki skulle være dansk fanebærer ved OL i Rio de Janeiro, selvom hun endnu ikke havde kvalificeret sig.

Og da Caroline Wozniacki i april blev så alvorligt ankelskadet, at hun ikke kunne repræsentere Danmark ved landsholdsturneringen Fed Cup i Egypten tog sagen en ny drejning. Afbuddet betød nemlig at hun ikke kunne opfylde det Internationale Tennis Forbunds krav om at en spiller for, at få lov til at deltage ved OL udover at ligge i top-56 på verdensranglisten også skal have deltaget i mindst to Fed Cup-arrangementer over den seneste fire-års-periode.

Før mødet i det Internationale Tennis Forbunds olympiske komite sagde Caroline Wozniacki, at hun ville blive både overrasket og skuffet, hvis ikke hun for tredje gang kommer til at repræsentere Danmark ved OL.

»Jeg synes, at jeg fortjener OL-deltagelse, fordi jeg gennem årene har gjort meget for ITF og Fed Cup,« sagde Caroline Wozniacki under den igangværende Wimbldon-turnering, hvor hun blev slået ud i første runde af den 13. seedede russer Svetlana Kuznetsova og nu dykker til mellem nummer 55 og 65 på verdensranglisten ved næste opdatering 11. juli.

I Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Tennis Forbund har man det seneste stykke tid lavet et stort stykke arbejde med at få kreeret en dispensationsansøgning, som indeholdt tilstrækkelig mange gode argumenter til, at ITF's olympiske komité kunne se det fornuftige i, at Caroline Wozniacki er med i OL-deltagerfeltet i Rio.

»Vi har lavet en skrivelse på 2½ side. Det der står er meget konkret,« har det danske OL-holds chef de mission Morten Rodtwitt tidligere sagt til BT.

Med OL-billetten i hus er Caroline Wozniacki klar til at gå i gang med OL-forberedelserne.

Ingen hun lander i Brasilien onsdag 3. august varmer hun op ved deltagelse i WTA Tour-turneringer i Washington og Montreal samt holdkampe i USA.

Det står fast, at hun under OL får Frederik Løchte Nielsen som hittingpartner, mens hendes far Piotr Wozniacki og Fed Cup-kaptajnen Kenneth Carlsen er med i hendes team som henholdsvis træner og delegationsleder.

To gange tidligere har Caroline Wozniacki deltaget ved OL:

Mens hun i Beijing blev slået ud i tredje runde af russeren Elena Dementieva, var kvartfinalen mod amerikaneren Serena Williams endestationen for fire år siden i London.

---

FAKTA: Disse idrætsfolk har båret den danske fane ved OL-indmarchen:

1908, London: Aage Vilhelm Holm, svømmer

1912, Stockholm: Arne Højme, kapgænger

1920, Antwerpen: Robert Johnsen, gymnast

1924, Paris: Peter Ryefelt, fægter

1928, Amsterdam: Marius Jørgensen, atletikudøver

1932, Los Angeles: Axel Bloch, fægter

1936, Berlin: Erik Hammer Sørensen, fægter

1948, London: Vagn Loft, hockeyspiller

1952, Helsinki: Erik Swane Lund, fægter

1956, Melbourne: Ole Hviid Jensen, skytte

1960, Rom: Benny Schmidt, femkæmper

1964, Tokyo: Henning Wind, sejler

1968, Mexico City: Erik Hansen, kajakroer

1972, München: Peder Pedersen, cykelrytter

1976, Montreal: Judith Andersen, roer

1980, Moskva: Jørgen Lindhardtsen, sejler

1984, Los Angeles: Michael Marcussen, cykelrytter

1988, Seoul: Anne Grethe Törnblad, dressurrytter

1992, Barcelona: Jørgen Bojsen-Møller sejler

1996, Atlanta: Thomas Stuer-Lauridsen, badmintonspiller

2000, Sydney: Jesper Bank, sejler

2004, Athen: Eskild Ebbesen, roer

2008, Beijing: Joachim B. Olsen, kuglestøder

2012, London: Kim Wraa, kajakroer