KØB PLUS!

Tjekkiet udligner i Davis Cup-finale

Tomas Berdych sørgede med sejr for, at David Cup-finalen først bliver afgjort på søndag

Der er lagt op til et brag af en kamp, når Tomas Berdych og David Ferrer mødes i Davis Cup-finalen imellem Tjekkiet og Spanien i Prag på søndag. Det står klart, efter at Berdych fredag aften besejrede Nicolas Almagro i en maratondyst med cifrene 6-3, 3-6, 6-3, 6-7, 6-3.

- Det er alt, hvad vi behøver i dag. Vi fik det maksimale ud af situationen, sagde tjekken efter den knap fire timer lange kamp, som blev fulgt af over 14.000 tilskuere.

Dermed udlignede tjekkerne til 1-1, efter at Ferrer i første kamp slog Radek Stepanek med 6-3, 6-4, 6-4. Lørdagens double vil sende et af holdene foran inden duellen mellem verdensranglisten nummer seks og fem, der kan afgøre, hvem der løber med Davis Cup-trofæet.

Berdych og Ferrer har mødt hinanden otte gange før, hvoraf spanieren har vundet de fem. Tjekken vandt dog de to spilleres seneste møde i sæsonfinalen i 2011 med 3-6, 7-5, 6-1.

Står de to hold lige efter braget mellem Berdych og Ferrer, vil kampen mellem Radek Stepanek og Nicolas Almagro afgøre, om spanierne vil vinde Davis Cup for femte gang på seks år, eller om Tjekkiet for første gang i 22 år vil vinde holdkonkurrencen får både mænd og kvinder, efter at kvinderne for to uger siden vandt Fed Cup.

Læs også: