Serena Williams vandt sin kamp i anden runde af US Opens damesingle over den hollandske kvalifikationsspiller Kiki Bertens - med lidt besvær.

Den forsvarende US Open-mester i damesingle, amerikaneren Serena Williams, er klar til tredje runde af årets US Open efter sejr over den 23-årige hollænder Kiki Bertens.

Men den ti år ældre amerikaner måtte kæmpe for sejren.

Første sæt sluttede med tie-break, som Serena Williams vandt med 7-5, men i andet sæt løb hun fra Kiki Bertens, som ganske vist fik brudt amerikanerens serv en gang. Problemet var, at hun selv blev brudt i tre servepartier - heraf det sidste til sætcifrene 6-3 i verdensrangliste-etterens favør.

Serena Williams vandt dermed sin kamp nummer 30 på stribe i de såkaldte Grand Slam-turneringer (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open), og hun kan - hvis hun vinder US Open - vinde en såkaldt Calendar Grand Slam. Det betyder, at hun har vundet alle de fire store turneringer i samme år.

Det har ingen kvinde præsteret siden tyskeren Steffi Graf i 1988.

Serena Williams' næste modstander er Bethanie Mattek-Sands, som også er fra USA.