KØB PLUS!

Novak spår tæt år i toppen

Det bliver tennisåret, hvor andre end Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer kan vinde de store turneringer. Sådan lyder det fra tenniseksperter og verdensetteren her få timer før Australian Open starter.

Der bliver i nat dansk tid for alvor taget hul på årets tennissæson. De første bolde bliver nemlig slået ved årets første Grand Slam-turneringen, Australian Open.

På herre-siden forventer man én af de tætteste sæsoner i nyere tid. De seneste år har Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal stort set sejret i alle de store turneringer, men med sejren i US Open og OL sidste år regnes skotske Andy Murray nu for at være blandt det, der betragtes som verdenselitens firekløver.

Men står det til verdensetteren, Novak Djokovic, så kan endnu flere drille de store i år.

- Folk regner nok med, at vi tre (Roger Federer, Andy Murray og ham selv, red) og Nadal selvfølgelig stadig vil være kandidater til at vinde alle de store turneringer. Men jeg ville ikke undervurdere Del Potro, Jo-Wilfried Tsonga, David Ferrer, Tomáš Berdych eller andre i top 10, siger Novak Djokovic ifølge The Washington Times.

Novak Djokovic regnes for at være den absolutte favorit til at nappe dette års Australian Open, som han vundet de seneste to år. Gør han det, så skriver han sig ind i historiebøgerne som den eneste spiller, der har nogensinde har vundet Grand Slam-turneringen tre gange i træk.

- Det er min mest succesfulde Grand Slam-turnering. Men denne turnering er også kendt for at indeholde en del overraskelser med spillere, som er nået til de sidste kampe, som ingen havde regnet med. Austrailian Open bringer altid noget interessant med sig, siger Novak Djokovic.

Andy Murray vil dog gøre alt for det ikke sker.  Efter sejren i US Open i september udtalte skotten, at han endelig havde lært at styre det mentale i de afgørende kampe og med det under kontrol, glæder han sig til at komme i gang med årets første Grand Slam, som han aldrig før har vundet.

- Nu, da jeg har formået at gøre det (tøjle det mentale, red), håber jeg, at når jeg er i de situationer igen, så vil jeg være bedre til at håndtere dem og lægge mindre pres på mig selv, hvilket helt klart vil gøre mig bedre, siger Andy Murray.

Verdens nummer fire, Rafael Nadal, er den eneste af de fire i toppen af verdensranglisten, som ikke deltager i turneringen. Vinderen fra 2009 sidder ude grundet en mavevirus.

Læs også: