Mens Caroline Wozniacki natten til torsdag balancerede på kanten til et nederlag i WTA-turneringen i New Haven, var hun anderledes nådesløs et døgn senere. Det franske talent Caroline Garcia fik ikke mange chancer, da danskeren fejede banen med hende og vandt 6-3, 6-0.

Og det selvom Garcia brød Wozniackis serv tidligt i første sæt. Herfra så danskeren sig ikke tilbage. Hun vandt 11 ud af de næsten 13 partier og slog undervejs en imponerende række forhåndsvindere.

»Igår (natten til torsdag, red.) var jeg nærmest ude af turneringen, med tre match point mod mig. Siden sov og restituerede jeg bare, og jeg var glad for at kunne stå derude igen, at få endnu en chance, og det gik godt,« lød det med underspillet begejstring fra danskeren efter kampen ifølge wtatennis.com.

Wozniacki var overraskende offensiv i opgøret mod Garcia, og det var de mange forhåndsvindere, som var grundlaget for hendes suveræne sejr.

Hun forklarede bagefter selv, hvor vigtig hendes løbetræning er for hendes spil.

»Det renser mit sind og hjælper mig på banen. Fart er noget af det, som jeg lever af, når jeg spiller, så det er vigtigt at holde sig i form. Og siden jeg løb maratonløbet (i New York, red.) sidste år har jeg syntes, at jeg skulle fortsætte. Jeg har opfattelsen af, at jeg er en maratonløber, så jeg skal bare fortsætte.«

Spørgsmålet er så om hun også fortsætter i den amerikanske turnering, når hun i semifinalen står overfor verdensranglisten nummer to, tjekken Petra Kvitova. De to har mødt hinanden ni gange gennem karrieren, og danskeren har vundet de fem, senest sidste år ved WTA-finalerne i Singapore, hvor Wozniacki var suveræn og vandt i to sæt, 6-2, 6-3.