KØB PLUS!

Lynhurtig asiat udfordrer Wozniacki

Cirka kokken 20 entrer Caroline Wozniacki banen ved "Tournament of Champions", der er danskerens sidste turnering i år.

En lang sæson nærmer sig for Caroline Wozniackis vedkommende sin afslutning.

I denne uge spiller hun sin sidste turnering, "Tournament of Champions", hvorefter der er dømt to måneders kombineret ferie og træningsforberedelse til 2013-sæsonen.

Ved turneringen i Sofia er den 22-årige danske tennisspiller topseedet.

Der deltager kun otte spillere, og Caroline Wozniacki skal i den første af tre indledende puljekampe - i aften - op mod Su-Wei Hsieh fra Taiwan.

Ganske vist har lynhurtige Hsieh, der bruger to-hånds-greb i såvel for- som baghånd, haft en glimrende sæson med turneringssejre i både Kuala Lumpur og Guangzhou. Men ikke desto mindre må Caroline Wozniacki påtage sig favoritrollen. Ikke mindst fordi hun har vundet de to spilleres to tidligere indbyrdes opgør:

I 2008 i schweiziske Bad Gastein vandt Wozniacki, der ligger nummer 11 på verdensranglisten, 6-1, 6-1. Og så sent som for en måned siden vandt hun ved China Open 6-7, 7-6, 6-0 over taiwaneren, der ligger nummer 27 på verdensranglisten.

- Jeg tror, at Caroline har gode chancer for at vinde turneringen. Hun har siden US Open spillet rigtig godt, og fået styr på sin offensiv, siger svenskeren Thomas Johansson, der trænede hende i sommer, og som iøjeblikket venter svar fra Caroline Wozniacki på, om hun også vil benytte hans ekspertise i den ny sæson.

- Jeg er klar. Men skal vi fortsætte samarbejdet er der et par krav, jeg skal have opfyldt, siger Thomas Johansson.

I Caroline Wozniackis indledende gruppe blev der tirsdag eftermiddag spillet en kamp. Her vandt italieneren Roberto Vinci 6-1, 6-2 over slovakken Daniela Hantuchova.

I den anden gruppe spiller kineseren Jie Zheng i dag mod Tsvetana Pironkova fra Bulgarien, mens de to andre deltagere, russerne Maria Kirilenko og Nadia Petrova, venter til i morgen med at få afgjort deres indbyrdes opgør.