KØB PLUS!

Listen: Se Wozniackis forbrug af trænere

Senest gik det ud over svenske Thomas Johansson, og siden Wozniacki startede med at spille tennis som syvårig, har hun haft et hav af trænere tilknyttet. Og det er de færreste, der har fået lov til at blive ret længe.

Far Piotr har været hendes trofaste støtte og træner på træningsbanen, men Wozniacki-klanen har også trukket eksterne kræfter ind til læring og inspiration, når resultaterne på tennisbanen ikke har været i top.

Sporten.dk har lavet en liste over en lang række af de trænere, der har været involveret i Caroline Wozniackis karriere, og hvor størstedelen er røget ud igen.

Mikkel Sørensen og Wicki Hartwig
Trænerduoen var tilknyttet Wozniacki i hendes ungdomsår. I 2007 blev Piotr Wozniacki dømt i byretten til at betale løn til de to trænere for arbejde udført to år tidligere, hvor Sørensen og Hartwig havde tilrettelagt et træningsprogram for Caroline Wozniacki. Far Piotr modsatte sig til at begynde med at betale de to tidligere trænere, men gav altså efter i 2007 og betalte løn samt sagsomkostninger for 34.000 kroner, hvorefter sagen blev afsluttet.

Morten Christensen
Danskeren, der i dag er landstræner for de danske tennisherre, var Carolines træner, da hun vandt Wimbledon i juniorrækken tilbage i 2006. Morten Christensen udtrykte tidligere i denne uge, at han håbede, Caroline Wozniacki ville beholde hendes seneste træner, Thomas Johansson, fordi han mente, at Wozniacki fortsat kunne drage stor nytte af svenskerens erfaringer.

Frederik Fetterlein
Den tidligere tennisspiller, nu bankarot skørtejæger, Frederik Fetterlein, var tilknyttet Wozniacki-lejren i 2007. Ansættelsesforholdet varede et halvt år, og efterfølgende har Fetterlein været ude og sige, at forklaringen på Caroline Wozniackis succes er, at hun slet ikke er dansk, men derimod polsk (begge forældre kommer fra Polen og flyttede til Danmark i 1980'erne, red.). Fetterlein fungerede i det halve år som assisterende træner og hitting partner og modtog 50.000 kr. om måneden.

Kenneth Carlsen
Endnu en tidligere dansk tennisspiller, og en af dem med størst dansk succes på herresiden, Kenneth Carlsen, assisterede Wozniackis træning op til OL i 2008 i Beijing. Mere blev det dog ikke til for Carlsen, der forlangte et års fast arbejde på det røde grus.
- Kenneth Carlsen er kun interesseret i en fastansættelse på minimum et år, og det vil vi ikke give ham. Derfor bli­ver han helt sikkert ikke Carolines træner i næste sæson, sagde far Piotr Wozniacki dengang.

Sven Groeneveld

Hollandske Groeneveld har tidligere arbejdet med en lang række store tennisnavne, de største lyder blandt andre Roger Federer og Ana Ivanovich, og allerede tilbage i 2008 udtrykte Piotr Wozniacki interesse for at få ham tilknyttet datterens team. Det blev han i 2009, og hollænderen hjalp det blonde, danske tennises med at nå førstepladsen på verdensranglisten i oktober 2010. Gröneveld er siden 2009 blevet brugt som 'tilkalder-træner', når der har været behov for det.

Ricardo Sanchez
Spanske Ricardo Sanchez fik bare to måneder på trænerpinden, før Team Wozniacki sendte ham på porten igen i starten af 2012. Dengang sagde Piotr, Wozniacki, at årsagen til fyringen var, at datteren 'ikke fik nogle nye impulser' fra den spanske træner. Caroline Wozniacki nåede både at tabe kvartifnalen i Australian Open samt førstepladsen på verdensranglisten, men Sanchez var hendes træner.

Mikkel Nørby
- Det er stort set umuligt at komme ind i en rolle som fuldtidstræner for hende. Jeg kan ikke se, det kan lade sig gøre. Det har altid været Piotr, der har været bindeleddet mellem træneren og Caroline, har ekstræneren Mikkel Nørby sagt mellem det stærke bånd, der er mellem far og datter.

Thomas Högstedt
Svenskeren trænede Wozniacki i en kort periode, men sagde under de franske mesterskaber i år, at han har travlt med en anden tenniskvinde. - Hun (Wozniacki, red.) er sød. Tiden vil vise, om vores veje kommer til at krydse hinanden igen. Men foreløbig har jeg nok at se til med Maria Sharapova, sagde Thomas Högstedt.

Thomas Johansson
Wozniackis seneste træner, som hun fyrede i denne uge. Trænerjobbet var ikke et fuldtidsanliggende for Johansson, der også er direktør for Stockholm Open. Fyringen har dog overrasket flere eksperter, der kalder det 'dumt'. Johansson hørte om sin egen afskedigelse gennem polske medier. Caroline Wozniacki selv har forklaret, at det var på grund af trænerens travle kalender, at de to stoppede samarbejdet.

Læs også: