KØB PLUS!

Kronprinsen hylder Kongen af Wimbledon

Tennisglade Kronprins Frederik var fuld af lovord, da han fredag hyldede Wimbledon-vinderen Frederik Løchte Nielsen i København.

Det var intet mindre end en sensation, da Frederik Løchte Nielsen sammen med sin double-makker Jonathan Marray i lørdags som den første dansker nogensinde sikrede sig double-trofæet ved Wimbledon, den største tennisturnering af dem alle.

Efterfølgende er Frederik Løchte Nielsen blevet hædret i Kongens Have i København, og fredag blev hyldesten for alvor royal, da Kronprins Frederik fredag hyldede tennisspilleren ved en åbningstale i forbindelse med det internationale tennisforbunds generalforsamling på Hotel Marriott i København.

- Det, du har gjort med Marray, er outstanding. Det viser, at tennis har store muligheder, om ikke for et mirakel, så at vinde trofæet som wildcard. Jeg ønsker dig al muligt held fremover. Du fortjener al den jubel du får.

Kronprinsen er protektor for det danske tennisforbund, og han var iført sit bredeste smil, da han i sin tale skulle sætte ord på den danske tennisspillers bedrift.

Det er 55 år siden, en dansker sidst sikrede sig en Grand Slam-titel. Dengang var det Løchtes farfar, Kurt Nielsen, der sammen med Althea Gibson vandt i Mixed Double i det, der nu hedder US Open.