Dansk Tennis Forbund har opsagt direktør, pressechef og turneringsansvarlig. ’Nu skal der andre boller på suppen’, lyder det

Der varsles nye tider i Dansk Tennis Forbund.

Således har man henover sommeren til stor overraskelse for de fleste i det danske tennismiljø fyret direktør Sune Irgens Alenkær, pressechef Michael Tannis Beck og turneringsansvarlig Karsten Nielsen.

»Vi har vurderet, at der skulle andre boller på suppen,« siger DTFs bestyrelsesformand, Henrik Thorsøe, der i foråret tog over efter Henrik Klitvad.

Årsagen til ’blodbadet’ blandt forbundets mest profilerede ledere forklarer Henrik Thorsøe således:

»DTF lider medlemsmæssigt. Vi har nu kun 57.000 medlemmer. Det er mindre end halvt så mange, som da medlemstallet toppede et par årtier tilbage. Forbundets generalforsamling og bestyrelse har sat kursen mod nye og bedre tider. Med afsæt i et nyt politisk program skal tennis igen opleve medlemsfremgang og succes – blandt både bredde og elite.«

Henrik Thorsøe mener endvidere, at ledelsen af Dansk Tennis Forbund har været alt for centraliseret.

»Fremadrettet vil vi i langt højere grad end hidtil involvere frivillig kraft i udførelsen af det arbejde, der skal laves i forbindelse med eksempelvis afvikling af Davis Cup-kampe og medlemsfremmende aktiviteter,« siger Henrik Thorsøe.

Han har ikke noget præcist bud på, hvordan disse opgaver skal løses.

»Meget kommer til at afhænge af de idéer vores nye leder af forbundssekretariatet (i Idrættens Hus i Brøndby, red.) har. Onsdag (i dag, red.) er der ansøgningsfrist, og jeg kan allerede nu sige, at mange interessante mennesker har lagt billet ind på jobbet. Vi er en lille organisation. Det der skal kendetegne os er, at der ikke skal være langt fra tanke til handling. Tværtimod skal der findes plads til optimering af arbejdsgange og samarbejdsflow med blandt andet bestyrelsen. Et af de nye fokusområder for den ny leder bliver at finde en hovedsponsor. En sådan har vi ikke haft i flere år,« siger Henrik Thorsøe.

Han oplyser, at man har indgået en fortrolighedserklæring med den fyrede trio. Det indebærer, at de mod ikke at udtale sig kontroversielt om Dansk Tennis Forbund får en fratrædelsesordning, der indeholder et mindre pengebeløb, hvis størrelse holdes hemmeligt overfor offentligheden.

»Jeg kan bekræfte at jeg er fyret, og det er jeg ærgerlig over,« lyder det kortfattet fra Michael Tannis Beck, der blev ansat i DTF i 2009 og som endnu ikke har fundet sig et andet job. I øjeblikket har han ifølge eget udsagn ’trukket stikket’ og valgt at tænke sin situation godt og grundigt igennem under en lang cykeltur i Frankrig og Østrig.

Sune Irgens Alenkær har heller ikke fundet sig et nyt job endnu, og han udtaler sig i lige så diplomatiske vendinger som DTF’s tidligere pressechef.

»Jeg har været glad for at være i Dansk Tennis Forbund, og jeg har en forventning om, at man i bestyrelsen er enige om en fælles kurs. Nu skal jeg finde ud af, hvad jeg skal lave fremadrettet. Jeg er uddannet jurist. De seneste 10 år har jeg arbejdet med frivillige idrætsklubber. Det har jeg været glad for, så hvis der byder sig noget indenfor dette felt igen, vil jeg ikke afvise, at jeg slår til,« siger Sune Irgens Alenkær, der nåede at være ansat som direktør i Dansk Tennis Forbund i fire år.

Med til historien om blodbadet i Dansk Tennis Forbund hører, at man i fjor havde et regnskabsunderskud på en million kroner, og at man ikke længere modtager økonomisk støtte til sine aktiviteter fra Team Danmark.

»Vi råder over en egenkapital på fem mio. kroner. Den tidligere bestyrelse mente, at det var hensigtsmæssigt at have så mange penge stående på bankbogen. Jeg mener, at det vil være bedre at investere dem i aktiviteter, der kan fremme udviklingen af tennissporten i Danmark,« siger Henrik Thorsøe.