KØB PLUS!

I Australien står den ultimative prøve

Tennisekspert forventer spil i verdensklasse, når Novak Djokovic udfordres af Andy Murray i herresingle-finalen ved Australian Open

Uanset hvem der vinder dagens herresingle-finale ved Australian Open, vil der blive skrevet international tennishistorie.

Sikrer Novak Djokovic sig sejren, vil han siden Roy Emerson i 1960erne være den første, der vinder Grand Slam-turneringen i Melbourne tre år i træk. Ender Andy Murray derimod øverst på sejrspodiet, vil han være den første nogensinde, der efter at have vundet sin karrieres første Grand Slam-titel sikrer sig sin anden i den efterfølgende turnering.

- Det er altid sjovt at kunne skrive historie. Men det er ikke med den tanke, at jeg går ind til finalen, siger Novak Djokovic og tilføjer:

- Mit mål er at kunne spille lige så godt, som jeg gjorde i semifinalen (mod David Ferrer, red.). Lykkes det, bliver jeg svær at slå. Bedre end i denne kamp tror jeg ikke, jeg nogensinde har spillet før. Men det bliver svært. Andy Murray har det seneste år virkelig løftet sit spil.

Novak Djokovic har ret.

Ganske vist har han vundet de seneste to indbyrdes opgør mod 25-årige Andy Murray. Men skotten, der i fjor ved såvel OL som US Open besejrede den jævnaldrende serber, ved at han kan bide skeer med verdensrangliste-etteren, når det gælder.

- Jeg går ind til kampen med masser af tro på mig selv. Jeg synes, jeg spillede godt i semifinalen (mod Roger Federer, red.), og føler mig klar til at erobre mit første Australian Open-trofæ, siger Andy Murray.

Den tidligere danske mester og juniorlandstræner, Tine Scheuer, der har kommenteret de seneste to ugers kampe ved Australian Open på tv-kanalen Eurosport, forventer en finale, der vil blive afgjort over fem sæt.

- Jeg betragter duellen mellem Djokovic og Murray som den ultimative styrkeprøve. I øjeblikket er der ingen spillere, der er bedre end dem på ATP Touren. Jeg forventer, at der i finalen vil blive vist tennis i højeste verdensklasse, siger Tine Scheuer, der roser Andy Murray for, at han i fjor ansatte den tjekkiske tennislegende, Ivan Lendl, som sin personlige træner.

- Pludselig er Murray blevet en vinder. Både fysisk og psykisk har han udviklet sig enormt. Når kampene skal afgøres, får han ikke længere ’gummiarm’. Desuden formår han at spille mere aggressivt end tidligere, siger Tine Scheuer.

Og hvem vinder så?

- Det tror jeg, at Djokovic gør. I semifinalen var han kun i aktion i halvanden time, mens Murray måtte gennem en fire timer lang og udmarvende kamp. Det kan blive den udslagsgivende faktor, siger hun.

Kampen vises på EUROSPORT kl. 9.30