KØB PLUS!

Eksperter: Dumt at fyre Johansson

Den svenske træner Thomas Johansson har ikke selv hørt, at familien Wozniacki ikke vil samarbejde med ham længere. Danske eksperter mener, at det er en fejl, hvis Wozniacki fyrer svenskeren.

  
Det vækker opsigt i tennisverdenen, at Piotr Wozniacki til polske medier har udtalt, at Caroline Wozniacki ikke længere skal trænes af svenskeren Thomas Johansson.

- Jeg gav jobbet fra mig i en periode, og det gik skidt. Nu er jeg cheftræner igen, skulle han til polske medier angiveligt have sagt før datteren tirsdag aften spillede sin første kamp ved sæsonens sidste tennisturnering, "Tournament of Champions" i den bulgarske hovedstad Sofia mod Su-Wie Hsieh.

Direkte adspurgt lægger Thomas Johansson ikke skjul på, at han er forundret over historien.

- Jeg har fået mange opringninger fra pressen, siden Piotrs beslutning kom ud i polske medier. Men selv har jeg intet hørt. Før jeg udtaler mig, vil jeg gerne have en snak med Caroline og Piotr, siger Thomas Johansson i telefonen til sporten.dk fra sin bopæl i Monaco og tilføjer:

- Aftalen med Wozniacki-lejren har hele tiden været, at vi i løbet af november sætter os sammen for at evaluere mit arbejde og finde ud af, om jeg skal fortsætte. Jeg håber, at jeg i løbet af nogle dage kommer i kontakt med Piotr og Caroline, så jeg kan få oplyst, hvordan tingene hænger sammen.

Caroline Wozniackis danske rådgiver, Mikkel Nissen, kender heller intet til, at Thomas Johansson, der som aktiv blandt andet vandt Australian Opens herresingle-række, skulle have fået en fyreseddel.

- Det har hverken hun eller Piotr fortalt mig. Jeg synes ikke, jeg skal kommentere på, hvad et polsk medie citerer Piotr for at sige. Men det jeg ved, at det er planen, at Piotr og Caroline efter sæsonens afslutning tager en snak med Thomas Johansson, siger Mikkel Nissen.

Caroline Wozniackis tidligere træner, Michael Mortensen, følger med interesse sagens udvikling fra sidelinien.

- Det overrasker mig, hvis Carolines samarbejde med Thomas Johansson ikke bliver forlænget. Resultaterne på banen er henover efteråret blevet markant bedre end de var i foråret. Hun er igen begyndt at vinde turneringer, og hendes attitude er igen blevet positiv. Mod Su-Wei Hsieh (tirsdag aften, red.) så man en Caroline, der servede godt og i det hele taget havde godt styr på sin offensiv, siger Michael Mortensen, hvis kollega fra tiden som aktiv på tennislandsholdet, Peter Bastiansen, også er overrasket over nyheden.

- Jeg synes det er en klokkeklar fejldisposition, hvis det er rigtigt, at Thomas Johansson har fået fyresedlen. Med ham som træner har hun udviklet sig markant. Hvis Piotr igen får hovedansvaret ved den daglige træning, tror jeg ikke på, at hun nogensinde vinder en Grand Slam, siger Peter Bastiansen.

Samarbejdet mellem Caroline Wozniacki og Thomas Johansson begyndte før forårets Grand Slam-turnering, French Open, i Paris, og kørte videre ved såvel Wimbledon, OL som US Open.

- Jeg synes, der har været god kemi mellem os. Caroline har været god at samarbejde med. Hun har taget positivt mod mine input. Det glæder mig, at hun igen har fået sit spil til at fungere, siger Thomas Johansson.

Samarbejdet har dog ikke været på fuld tid.

- Jeg har også et job som turneringsdirektør for Stockholm Open og en familie at passe. Derfor har det passet mig fint, at Caroline og jeg primært har arbejdet sammen i korte, koncentrerede perioder, siger Thomas Johansson.

Læs også: