KØB PLUS!

Doktor Doping spøger i tennis

Det internationale tennis forbund har udstedt advarsel mod at konsultere Garcia del Moral, der i årevis huserede i Lance Armstrongs bagland

For et år siden tillod den tidligere franske topspiller Yannick Noah sig at tænke højt og ud af boksen.

- Hvordan kan det være, at spanske atleter kan dominere i en sport fra den ene dag til den anden. Har de mon opfundet træningsmetoder, ingen af os andre kender til? spurgte vinderen af French Open årgang 1983 og leverede selv et tabubelagt svar.

- Hvis man ikke selv har den magiske trylledrik, er det svært at vinde, konstaterede Yannick Noah i en kommentar i avisen Le Monde.

Måske tænkte Noah på Rafael Nadals muskelsvulmende tordenhammer af en servearm og et overmenneskeligt løbepensum uden grænser. Måske tænkte han på søstrene Williams’ næsten tvekønnede mandhaftighed. Eller måske var Noah bare på forkant med det forbud, ITF for nylig udstedte for at få en række af topspillere til at bryde kontakten med den dopinginvolverede læge Garcia del Moral.

ITFs bekymring er velbegrundet. Garcia del Moral er et navn, der for alvor får alarmklokkerne til at ringe ildevarslende. Moral blev af cykelrytteren Tyler Hamilton i september måned udpeget som en af dem, der både opmuntrede til brugen af forbudte stoffer og selv sørgede for levering af både EPO, væksthormon og testosteron på US Postal holdet.

Tyler Hamiltons opsigtsvækkende udsagn er siden blevet bekræftet i den 1.000 sider lange rapport, det amerikanske anti doping agentur USADA publicerede i anklageskriftet mod den syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong. Og langt op i den internationale tennistop har bekymringen over en række spilleres forbindelse til doktor del Moral nu bredt sig i en grad, så ITF for nylig anmodede en stribe spillere om at bryde kontakten til del Moral.

En af dem er årets French Open-finalist Sara Errani. Den 25-årige italiener var ellers glad for at være i kundekredsen hos del Moral.

- Han var den bedste i Valencia til det hele, så selvfølgelig har jeg arbejdet sammen med ham. Men nu er han ikke et godt navn længere, så jeg er stoppet, bekræfter Errani overfor den engelske avis The Telegraph.

ITFs antidoping-manager Stuart Miller bekræfter overfor sporten.dk, at man har måttet banke en stribe topspillere til orden.

- Jeg kan ikke give dig en liste med de øvrige navne, da det er fortroligt materiale. Men jeg kan bekræfte, at vi har haft Sara Errani til samtale. Jeg skal også understrege, at vi ikke har nogen mistanke om, at der er foregået noget ulovligt, siger Miller, som gerne vil mane dopingspøgelset i jorden.

- Der findes ikke noget dopingprodukt, som alene kan garantere dig succes i tennis. Du skal have fantastisk teknik, strategisk sans og så en kombination af styrke og fart, forsikreer Miller.

Ikke desto mindre erklærede erfarne James Blake i sidste måned i et interview med ESPN sig overbevist om, at flere af hans konkurrenter bruger præstationsfremmende stoffer.

- Der er spillere, som gør det og slipper afsted med det. De er foran dopingkontrollen, pointerer 32-årige James Blake.