KØB PLUS!

Djokovic vandt maraton-drama

Førsteseedede Novak Djokovic åbnede forfærdeligt mod Stanislas Wawrinka og endte i drama i fem sæt, der strakte sig over fem timer.

Der er ikke mange, der kender Stanislas Wawrinka som andet end den næstbedste schweizer i international tennis.

Men søndag formiddag er verdensranglistens nummer 17 godt i gang med at tage opmærksomheden fra verdens bedste, Novak Djokovic, ved Australian Open. Og på at levere turneringens største overraskelse i et langt drama over fem sæt. Men Djokovic klarede sig akkurat videre til kvartfinalen med ondt i kroppen og en sejr i en maraton-dyst med sætcifrene 1-6, 7-5, 6-4, 6-7, 12-10.

Schweizeren fortsatte i fjerde runde sin overbevisende stime ved årets første Grand Slam. Den serbiske verdensetter kunne slet ikke få sin første serv til at fungere i kampens indledning, mens en klogt spillende Wawrinka også udnyttede et hav af uprovokerede fejl fra den normalt så sikre serbiske kanonserver.

Den førsteseedede Djokovic er dog ved at finde både sin serv og sin forhånd  og kom fra 2-5 til 5-5 i andet sæt ved at bryde Wawrinkas serv, da det så mest kritisk ud.

Derfra var det mere Wawrinka, der leverede de uprovokerede fejl. Djokovic pressede også Wawrinka hårdt, inden han brød til stillingen 6-5 og var efterfølgende konsekvent, da han tog muligheden for at serve sættet hjem med cifrene 7-5.

Wawrinka brød i tredje sæt tilbage til stillingen 1-1 og hang på til 4-5 efter en svær begyndelse mod en nyantændt Djokovic, der tog sættet med cifrene 6-4.

I fjerde sæt var Wawrinka foran ved stillingen 4-3 og holdt hele tiden Djokovic under et væsentligt pres med sin gode baghånd. Publikum begyndte igen at lugte overraskelsen og brød ud i jubel, da Wawrinka vandt et rent serveparti og bragte sig foran 6-5. Jubelen blev ikke mindre, da Wawrinka udspillede Djokovic i de afgørende bolde i tiebreaken og lynede med baghånden, så han tog fjerde sæt med cifrene 7-6 og tvang kampen ud i et femte og afgørende sæt.

I femte og afgørende sæt varmede Wawrinka op til sensationen ved at bryde Djokovic og bringe sig foran 1-0, inden han blev brudt tilbage til stillingen 1-1. Novak Djokovic så til sidst slidt ud og tog sig til ryggen, da spillerne gik ind i den afgørende fase. Djokovic bragte sig foran 4-3, inden Wawrinka igen kæmpede sig på 4-4 ved at holde sin egen serv.  I det efterfølgende parti var Djokovic tæt på at blive brudt og misbrugte flere muligheder for at serve partiet hjem for igen at komme op mod endnu en breakbold til en Wawrinka, der flere gange måtte modtage behandling for krampe i det ene lår.

Men Djokovic overvandt igen schweizeren og servede sig foran 6-5, inden schweizeren sikkert svarede igen til 6-6 og sikrede det fuldendte drama, da han blev ved med at serve for at holde sig inde i kampen, indtil en stærkt udmattet Djokovic kunne bryde til 12-10 og lukke kampen. Sidste sæt alene varede halvanden time.

Hos kvinderne spiller danske Caroline Wozniacki klokken 1 natten til mandag om at komme i kvartfinalen, når hun møder Svetlana Kuznetsova på Rod Laver Arena.

Læs også: