KØB PLUS!

Djokovic: Armstrong skal lide

Den serbiske tennis-etter retter et hårdt angreb mod den stormombruste amerikaner.

I disse timer fylder især én ting alverdens sportsmedier, nemlig den tidligere syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrongs indrømmelse om brug af doping. Nattens erkendelser hos Oprah Winfrey har også nået tennisverdenen, hvor Novak Djokovic i dag taler i hårde vendinger om texaneren.

 - Jeg synes at det er en skandale for sporten at have sådan en atlet. Han snød sporten. Han snød mange folk verden over med sin karriere og sin livshistorie. Det er bare ikke måden at opnå succes på. Så jeg synes, at han skal lide for sine løgne igennem alle disse år, udtaler serberen til Reuters, uden dog at komme nærmere ind på, hvordan Armstrong bør blive straffet.

 - Jeg har mistet en masse tillid til cykelsporten. Jeg plejede at se det, men der har været så meget polemik omkring den sport.
 
Den øjeblikkelige verdens-etter, som er klar til fjerde runde i Australian Open, byder dopingkontrol velkommen og stiller gerne op til blodtests.

 - Jeg har intet imod blodtestene, selvom jeg foretrækker urinprøver. Jeg bryder mig ikke så meget om nåle. Jeg har intet imod at anti-doping myndighederne tester mig 10, 20, 30 gange på et år. Så længe jeg ved, at de andre spillere testes lige så mange gange, så er jeg glad, fortæller Djokovic, der ser tennis som en af de reneste sportsgrene. 

Tennisstjernen Rafael Nadal er ellers for nyligt blevet anklaget for brug af doping, hvilket ikke er første gang for den spanske gruskonge, der ligger nummer fire på verdensranglisten.